Egyelőre maradnak az online misék és istentiszteletek

facebook megosztás

Maradnak az online misék és istentiszteletek. Bár a kormány az enyhítések részeként – jelentős korlátozások mellett – engedélyt adott a nyilvános szertartások megtartására, a kaposvári megyés püspök azonban úgy rendelkezett: érvényben marad a tilalom, ahogy a református és az evangélikus egyházban is. Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke megerősítette a március 13-án kiadott, Őrzője vagy a testvérednek című körlevelében foglaltakat, azaz további várakozásra intette a híveket. Ugyanakkor a tegnapi rendeletében azt is hangsúlyozta: amennyiben az országos tesztelések megnyugtató eredményekkel zárulnak, úgy fokozatosan enyhítenek majd a jelenlegi helyzeten. 

A Magyarországi Református Egyház elnökségi tanácsa is arra kéri a gyülekezeteket és a lelkipásztorokat, hogy ne tartsanak nyilvános istentiszteleteket és más alkalmakat, hogy ezzel is akadályozzák a vírusfertőzés terjedését.

A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa ugyancsak a korlátozás fenntartását javasolja. A három hazai evangélikus püspök – egy közösen jegyzett levélben – hangsúlyozta: az egészségügyi szakemberek szerint a veszély még korántsem múlt el, és a sok résztvevős nyilvános összejövetelek növelik a fertőzés továbbadásának veszélyét.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.