Építőipari munkahelyek teremtése a cél

facebook megosztás

Az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján többek között arról esett szó, hogy segíteni szeretnék az építőipar fellendülését, illetve olcsó lakások építését Magyarországon. Továbbá a parlament módosítsa az ÁFA törvényt az új lakások utáni 5 százalék csökkentésére az általános 27 százalék helyett. Az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján Fürjes Balázs ismertette az aktuális kormány által elfogadott rozsdaövezeti területeken új lakások építésének városi otthonteremtési programját. Célja az építőipari munkahelyek teremtése.  

– A gazdaság újraindításának céljából segíteni szeretnénk az építőipar megerősödését. Munkához szeretnénk juttatni a tervezőket, az építészeket, mérnököket, az építőipari beszállítókat, magyar építő vállalkozásokat és ezzel munkahelyeket szeretnénk megteremteni, megmenteni - nyilatkozta Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Változatlanul alacsony szinten tudják tartani az új igazolt fertőző megbetegedések számát. A tegnapi naphoz képest 22 új, pozitív esetet regisztráltak. Tegnap óta 6 új áldozattal nőtt a halottak száma, akik idős és valamilyen krónikus betegségben szenvedtek. Valamint kibocsátásra került az új beutalási rendek megjelentetése. 

– Egy betegútra vonatkozó algoritmust is összeállítottunk az egészségügyi szolgáltatók részére segítve azt a kiigazodást, hogy tulajdonképpen melyik beteget hol látják el, hol kell elhelyezni, melyik egészségügyi intézményben. Ez azt a célt szolgálja, hogy tekintettel a járvány lecsengő szakaszára és a kevés újonnan keletkező regisztrált betegre egyre koncentráljuk az ellátási szinteket, lehetőségeket, ezzel felszabadítva azokat az egyéb betegségben szenvedőknek részére azokat az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van nem koronavírus fertőzés okán hanem minden más egyéb betegségük okán. Egyfajta ellátási mechanizmust bocsájtottunk rendelkezésre - ismertette Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A tájékoztatón az is kiderült, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján az idei első három hónapban 8,5 százalékkal kevesebben haltak meg hazánkban, mint egy évvel korábban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.