Érettségi – Történelem volt a harmadik nap tétje

facebook megosztás

Az idei érettségin a koronavírus-járvány miatt a nagykanizsai Piarista Iskolában is előtérbe kerültek az egészségügyi szempontok és ez a megszokottól eltérő szervezést igényelt.

Elérkezett az érettségi harmadik napja, ma történelemből vizsgáztak a diákok. Az idei érettségin a koronavírus-járvány miatt a nagykanizsai Piarista Iskolában is előtérbe kerültek az egészségügyi szempontok és ez a megszokottól eltérő szervezést igényelt. Böszörményi Géza igazgatótól megtudtuk, hogy csak hat diákot osztottak egy terembe, ezáltal több felügyelőtanárra volt szükség, de a kollégák nagyon lelkiismeretesen vállalták a feladatokat, így kisebb zökkenőkkel, de gördülékenyen zajlik az érettségi. 

– Megoldani a fertőtlenítést, a kesztyűknek, a maszkoknak a kiosztását, ez volt többlet feladat. Végig szellőzettünk a termekben, illetve kidolgoztuk a protokollját annak, hogy ki mit érint meg, ki melyik tollal ír. Ez mind aprólékos átgondolást igényelt - fogalmazott Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója.

Az iskola történelem tanára, Dósai Attila szerint nem csupán az online oktatás, hanem a megszokott környezetükből való hirtelen kiszakadás miatt volt nehezebb az idei érettségizőknek. – A feladatok, amennyire hallottam és olvastam az interneten – azt gondolom -, hogy a jórészük abból a korszakból volt, amit itt az iskolában normál körülmények között vettünk. A diákok vegyesen nyilatkoztak, volt, aki nagyon bizakodóan, tetszett nekik az esszé, de persze olyan is volt, aki kicsit csalódott volt, más várt volna - mondta el Dósai Attila, a Piarista-iskola történelem szakos tanára.

Keszericze Zsombor, végzős diák azt mondta, hogy nem találta kifejezetten nehéznek a feladatsort, kellő tanulással nem okozott gondot megoldani. – Nyilván mindenkinek más a nehézség, voltak könnyen megoldható, egyszerű feladatok, volt, ami igényelt egy kis tudást, viszont a források nagy segítséget nyújtottak szerintem minden egyes feladathoz - vélekedett Keszericze Zsombor, végzős diák. Az iskolában továbbra is biztosítják a feltételeket, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is sikeresen leérettségizzenek a tanulók.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.