Felértékelődött krosszos győzelem

A Tolna megyei Csikóstőttősön már a Dél-MX motokrossz sorozat kötelékébe tartozó futamot rendeztek és a versenyen kanizsai indulókat is köszönthettek.


Jakab Dávid rangos mezőnybe csöppent a Tolna megyei motocross versenyen

Mint az a nagykanizsaiak beszámolójából is kiderült, a jelenlegi helyzetben megnőtt ennek a pontvadászatnak is a jelentősége, nem véletlen, hogy Jakab Dávid, a KMSE igazoltja is örült annak, hogy jó formában motorozhatott.

- Mivel az országos bajnokság szünetel, illetve hogy milyen formában is rendezik meg, még bizonytalan, ezért igencsak erős mezőny jött össze – mondta el Dávid. – Természetesen a szervezők ügyeltek arra, hogy nézők nélkül rendezzék meg a versenyhétvégét, persze az utánpótlás-szekció fiataljainak szülei azért jelen lehettek, ugyanakkor figyeltek az elengedhetetlen egészségügyi óvintézkedések betartására. Hogy milyen szakmai értéke lett a déli régió motokrosszos versengésének, azt az is jelzi, hogy a mostani hétvégén sorra kerülő kalocsai fordulóra gyakorlatilag fél óra alatt megtelt az online nevezési lista.

Jakab Dávid azt szerényen elhallgatta, hogy a haladó MX1 kategóriában KTM-jével végül az első helyen végzett (Bocskai Balázs, a Kanizsa Motocross SE másik versenyzője negyedik lett.).


A hat esztendős Ifj. Tóth Dániel (527) lelkesen húzta a gázkart

A szülői büszkeség ugyanakkor tetten érhető volt Tóth Dániel esetében, aki Nagykanizsáról láthatta, hogy két gyerkőce közül az ifjabb Tóth Dani a negyedik, Tóth Milos pedig az ötödik helyen végzett a legifjabbak csatározásai során.


A kis Milos (16) sem esett kétségbe az egyik leghúzósabb visszafordítóban

Érdekesség, hogy Milos négy, míg az ifjú Dániel hat esztendősen pattanhatott nyeregbe gyakorlatilag a debütáló versenyükön.

P.L.