Hét fővel emelkedett a megyében a fertőzöttek száma

facebook megosztás

Hét fővel emelkedett a megyében a fertőzöttek száma, így Zalában jelenleg 147 új koronavírussal megbetegedett személyt regisztráltak.

A védekezés 57. napja múlt el, az élet újraindítása pedig fokozatosan, menetrend szerint történik az országban – hangzott el a mai tájékoztatón. Napok óta csökken az új fertőzöttek száma, tegnap 39 új megbetegedést regisztráltak, amellyel 1966-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma.

A járványügyi helyzetet értékelve Müller Cecília elmondta: a számok bizakodásra adnak okot, az előírásokat azonban továbbra is mindenkinek ajánlott betartani.

Az országos tisztifőorvos tájékoztatójában a vidéken részlegesen megnyitható strandok és szabadtéri fürdőkkel kapcsolatban jelezte: eddig is jogszabályi feltételekhez volt kötve ezek működése, amely a jövőben még szükségesebb.

–  Egy hatósági eljárás indul, amennyiben várhatóan összefüggően mintegy nyolc héten át több mint 100 vendég megjelenésére számítanak a strandok, kijelölt természetes fürdőhelyek. Ebben az esetben a Járási Hivatal hivatalból megindít egy eljárást és fürdővíz használati engedélyt ad. Ezzel tudjuk jellemezni évről-évre a fürdő vízminőségét is - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos. Ezt követően egy fürdőhely kijelölési eljárás indul, mikor is a hatóságok helyszíni szemlét tartanak. Az előírások betartása a helyzetre tekintettel még nagyobb hangsúlyt kap – fogalmazott a tisztifőorvos, majd kiemelte: a medencéknél egy főre ajánlott, hogy 4m² vízfelület jusson, nagyobb figyelmet kell fordítani az öltözők és kiszolgáló helyiségek, a fogantyúk és korlátok fertőtlenítésére. A távolságtartás továbbra is elengedhetetlen.

A Kanizsa Televízió információja szerint a kanizsai strand, illetve a zalakarosi fürdő május végén, a Pünkösdi hétvégére tervezi a nyitást.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.