Hétvégén beindul az élet Zalakaroson

facebook megosztás

Bíznak még a jó szezonban a szálláshelyek. Akadnak olyan szállásadók is, amelyek kétségek között vannak a járvány következtében kialakult helyzet miatt. Egyelőre ugyanis az országon belüli kirándulások és nyaralások szervezhetők.

Az eddig többségben külföldi vendégeket fogadó szállásokon aggódnak leginkább. Van olyan hely, ahol még egyáltalán nem érkezett foglalás az első hónapra. A koronavírus ellenére jó szezonra számítanak a zalakarosi Forrás Hotelben. Az már szinte biztos, hogy a kezdetekben kizárólag magyar vendégek érkeznek a szállodába, hiszen külföldről még nem jöhetnek át a határon a nyaralni vágyók.  

– Jó szezonra számítunk. Maga a kereslet eleinte inkább még érdeklődéssel számolhatunk, de egyre inkább érkeznek a foglalások és remélhetőleg egy hasonló vagy egy jobb nyarat szeretnénk magunkénak tudni az idei évben is. A külföldi vendégek esetében a határnyitást követően is véleményem szerint még nem egy azonnali impulzus szerű utazási kedvet tapasztalhatunk csak a későbbiekben fog ez fokozatosan szintén felépülni – nyilatkozta Volák Benjámin, a Hotel Forrás igazgatója.

29-én, pénteken nyit ki Zalakaroson a Termál Kemping is, de eddig még nem érkeztek foglalások a parcellákra. A kemping üzemeltetője szerint ők nagyon szeretnék, ha minél több magyar vendég érkezne, de a hazai kemping kultúra azért egészen más, mint külföldön.

– Mi elég speciális helyzetben vagyunk sajnos. A vendégeink körülbelül 90-95%-a külföldi. Ez a helyzet ránk most különösen rossz hatással van. Nagyon régóta itt vagyok – 44 éve az idegenforgalomban, itt ezen a helyen –, de ilyennel még nem találkoztunk ezzel a helyzettel, és ez tényleg egy vis maior helyzet és nagyon félünk a szezontól – fűzte hozzá Györe Lászlóné, a Termál Kemping üzemeltetője.

Az apartmanok most előnyt is kovácsolhatnak abból, hogy kisebb a befogadóképességük más szállásokkal szemben. Így a javasolt távolságtartás miatt előfordulhat, hogy az idei nyaraláson többen választják ezeket a nagyobbak helyett.

– A mostani pünkösdi hétvége miatt, hogy a strand is kinyit mi is teljes gőzerővel várjuk a vendégeket. És jönni is fognak, mert erre a pünkösdi hétvégére is már egy közel telt házzal vannak foglalásaink és június 15-től, ahogy amúgy korábban is az iskola szezon elindult, azt figyeltük meg, hogy töretlenül foglalnak. Annyi a különbség, hogy most szinte 99%-ban magyarok – tette hozzá Flórek Zsolt, a Zala Aranya Panzió tulajdonosa.

A szabályokra természetesen mindenki igyekszik fokozottan figyelni a szállásokon. Az alkalmazottak maszkot és kesztyűt viselnek. A legtöbb helyen már ki vannak helyezve az útmutató táblák és fel vannak szerelkezve egy-egy érintésmentes kézfertőtlenítővel is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.