Hogy is volt a sportban?

facebook megosztás

A sport palettáján a különböző bajnokságok ilyen tájt javarészt már a célegyenesükbe fordultak, így például 1990-ben a Nagykanizsai Olajbányász SE női NB I B-s kézilabda együttese haladt nagy sikere felé, az Olaj focistái viszont 1995-ben kevésbé futottak jó szériát.

Harminc esztendeje, vagyis '90-ben a második vonalban szereplő kanizsai női kézisek a Bp. Áfor csapatát fogadták és rangadójukon 26-16-ra nyertek úgy, hogy Mátyás Auguszta 14 gólt dobott, a dél-zalaiak pedig a harmadik helyről várhatták a folytatást. A női asztalitenisz NB I-ben a Kanizsa Bútorgyár SE a hatodik helyen végzett, az utolsó fordulóban a győri MÁV-DAC-tól kaptak ki 13:12-re.

Huszonöt éve a labdarúgó NB I 23. fordulójában az Olajbányász 6000 néző előtt a fehérvári Parmalat FC gárdáját fogadta és a székesfehérváriak UEFA Kupa-döntőjének gyakorlatilag tízéves jubileumán - május 6-án - a Fejér megyeiek 4-1-re nyertek a 15. helyezett kanizsaiak otthonában. Hogy milyen a sors, a dél-zalaiak találatát éppen a Vidinél 1984-85-ban szerepelt Fuisz László szerezte. A megyei foci első osztályában 500 szurkoló előtt Miklósfa – Kiskanizsa városi rangadót rendeztek és a listavezető miklósfaiak 5-0-ra győztek.

Két évtizede, május 7-én a labdarúgó PNB 29. körében Nagykanizsa-LinAir FC – Kispest Honvéd FC találkozót rendeztek és a kispestiek 1-0-ra nyertek éppen annak a Horváth Gyulának a góljával, aki a télen igazolt Kanizsáról a fővárosiakhoz. A Kanizsa KK-DKG East férfi kosárlabda együttese az NB I 9-16. helyéért vívott csatározások során a 14. helyen zárt, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy a második vonal második helyezettjei lettek Földesi Attila tanítványai.

Tizenöt évvel ezelőtt a női kosárlabda NB II-ben, vagyis a harmadik vonalban megnyerte pontvadászatát a Peugeot Kampf NTE 1866, utolsó meccsükön 72-61-re nyertek, Toma Zita 18 pontig jutott. A női pingpong NB I-es pontvadászatában a Király Ingatlan-Kanizsa Sörgyár SE a hetedik helyen végzett.

Egy évtizeddel ezt megelőzően története harmadik NB I-es bajnoki címét szerezte meg az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK együttese, öt éve ilyenkor pedig a nyolcadik elsőségüket is megünnepelhették a dél-zalaiak.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.