Kábítószerekkel dobták fel egy kanizsai házibuli hangulatát

facebook megosztás

Egy 2000-ben született nagykanizsai fiatalember 2019. évben már huzamosabb ideje rendszeresen fogyasztott kábítószert, extasyt és marihuanát, amelyből a baráti körében több személynek is adott időnként ingyen, vagy pénzért.

Az egyik ismerőse 2019. szeptember 19-én barátaival egy nagykanizsai lakásában házibulit tartott. A házigazda ezért délután a nagykanizsai Hevesi Sándor utcában 4 db Extasy tablettát vásárolt a terhelttől 12.000 Ft-ért. Később, 21.00 óra körül – telefonos egyeztetést követően – a házigazda és két vendége gyalogosan elment a terhelt lakásához, ahol további 2 db Extasy tablettát és 1 gramm marihuánát vásároltak a terhelttől 9000 Ft-ért. A kábítószereket a házibuliban elfogyasztották.

Ezt követően a terhelttől még 6 db extasy tablettát és 14,3 gramm növényi ágvégződést foglaltak le. A terhelttől levett vizeletmintában 116,3 nanogramm / milliliter delta-9-tetrahidrokannabinol volt. A lefoglalt, valamint az elfogyasztott összes kábítószer hatóanyag tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát. Az MDMA és a kannabisz, illetve a delta-9-THC kábítószernek minősül.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem  bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.