Kanizsára járt lopni a kerecsenyi férfi

Parfümöket  lopott, de a csokit sem vetette meg az a kerecsenyi férfi, akit az ügyészség most testi sértéssel is megvádolt.

Egy büntetett előéletű, 1989-ben született  kerecsenyi férfi 2019. szeptember 18-án délután a Rossmann nagykanizsai üzletébe ment, majd onnan eltulajdonított 2 db Bruno Banani parfümöt 19.980,- Ft értékben. A gyanúsított 2019. szeptember 25-én reggel ismét megjelent a fenti üzletben, majd a ruházatába rejtett és eltulajdonított 3 db Valentino parfümöt 69.597,- Ft értékben. A gyanúsított ugyanezen a napon délután is visszament az üzletbe és onnan eltulajdonított 6 db különféle parfümöt 34.894,- Ft értékben. A gyanúsított a cselekménnyel a sértettnek összesen 124.471,- Ft kárt okozott.

A gyanúsított 2019. szeptember 16-án reggel megjelent a Müller Drogéria nagykanizsai üzletében, majd a táskájába rejtett és eltulajdonított 5 db parfümöt  122.280,- Ft értékben. A gyanúsított ugyanezen a napon délután a fenti sértett zalaegerszegi üzletébe ment, ahol a táskájába rejtett 4 db parfümöt 87.980,- Ft értékben. Az üzlet alkalmazottai a gyanúsítottat az ajtó bezárásával feltartóztatták és tőle a parfümöket visszavették.

A gyanúsított 2019. szeptember 14-én délután a nagykanizsai OMV benzinkút shopjába ment, majd onnan eltulajdonított 4 tábla Milka csokoládét összesen 1276,- Ft értékben.

A gyanúsított 2019. szeptember 14-én este ittas állapotban a nagykanizsai autóbusz-pályaudvaron lévő Arizona presszó teraszán tartózkodott, ahol összeszólalkozott a szintén ittas férfi sértettel. A gyanúsított ezután a sértettre támadt, majd őt ököllel többször megütötte és megrúgta. A sértett a bántalmazás miatt orrcsonttörést, valamint feje és jobb szemhéja nyílt sebét szenvedte el, amely sérülések közül az orrcsonttörés 8 napon túl, mintegy 28 nap alatt gyógyult.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás és testi sértés bűntette miatt emelt vádat - közölte lapunkkal dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.