Kinyithatnak hétfőtől a vendéglátóhelyek belső zárt részei

Az első enyhítéseknek köszönhetően a teraszokat, kerthelyiségeket már május negyedikén megnyithatták az éttermek, kávézók. A megkérdezett üzletvezetők szerint a korlátozások feloldása nagy segítség volt számukra, de a rendezvények hiánya továbbra is komoly problémát okoz az ágazatban dolgozóknak.

Bár a teraszok megnyitása sokat segített a legtöbb kanizsai étteremnek, az időjárási viszontagságok, valamint a különféle összejövetelek elmaradása miatt így is jelentős bevételtől estek el a vendéglátók. - A teraszmegnyitási lehetőség egy nagyon jó ötlet volt, hiszen újra nyitni tudtunk. A meglátásunk, hogy igénylik a vendégek az éttermek látogatását. Az időjárás sajnos nem tette teljes körűvé, hogy a forgalmunk ugyanúgy alakuljon, mint hónapokkal ezelőtt, zárt térben ez teljesen másképp működik - említette Kiss József, a Kaszinó Étterem üzletvezetője.

Sok fogadóban felújítási, karbantartási munkákkal telt a kényszerszünet. Az újranyitásra több fogadóban is jelentős akciókkal várják vissza a vendégeket. - Örömmel töltött el minket, hogy újra kinyithattunk. Szerencsénkre visszatérhettek hozzánk a régi szakácsaink. A két hónapos zárvatartásunk alatt sem csüggedtünk, felújításokat végeztünk a panzióban és az étteremben. A jelenlegi helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy árainkat is csökkentjük, ezzel szeretnénk kedveskedni a meglévő és új vendégeinknek - mondta Domina Szamanta, a Berényi Fogadó üzletvezető helyettese.

A megkérdezett éttermek vezetőitől azt is megtudtuk, hogy a higiéniai előírásokat betartva, készen állnak arra, hogy újra a beltéri helységeikben is fogadják a vendégeiket.