Koronavírus - Szeptemberben már oltóanyaggal is rendelkezhetünk

facebook megosztás

Komoly vírusellenes terápiákat kezdenek alkalmazni, amik napokon belül elérhetőek lesznek Magyarországon. Immunterápiákkal és vérplazma terápiákkal is kísérleteznek. Dr. Szlávik János hálás köszönetet mondott a kutatóknak, orvosoknak és mindenkinek, aki részt vesz a járvány leküzdésében.

Az érettségi vizsgákon fokozottan be kell tartani a kesztyűk és a maszkok viselését, hiszen a fiatalabb korosztály szinte tünetmenetesen áteshet a víruson. A vasárnapi sajtótájékoztatóban az Operatív Törzs tagjai sok sikert kívántak az érettségizőknek és az édesanyákat is köszöntötték valamint elhangzott, hogy szeptemberben reményeik szerint már oltóanyaggal is rendelkezhetünk.

Dr. Szlávik János infektológus hozzá tette: – Várjuk a szeptembert, hiszen állítólag szeptemberben már elérhető lesz a világ számára egy vagy két hatékony oltóanyag. Legyen ez a mai nap a köszönet és a köszöntés napja. El nem tudom mondani, azt hogy mennyire hálásak vagyunk azért, amit az emberek nekünk az utóbbi egy-két hónapban nyújtottak. Azért a szeretetért, azért a háláért, azért a megbecsülésért, amit nem csak az egészségügyi dolgozók felé közvetítenek. Orvosok, nővérek felé, rendőrök felé, katonák felé, járványügyi szakemberek felé. Mindenki felé, aki részt vesz ennek a vírusnak, ennek a járványnak a leküzdésében. 

Dr. Szlávik János azt is elmondta, hogy a vírus folyamatosan módosul és mutálódik, de az alapvető tulajdonságait nem érintik ezek a változások. A kormány igyekszik mindent megtenni a járvány leküzdéséért, és az eddigi óvintézkedések elegendőek lehetnek a nagyobb járvány elkerüléséhez.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.