Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

A gyűlést a Halis István Városi Könyvtárban tartották. A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban. A koronavírus-járvány miatt a városvédők is az otthonukba kényszerültek, de így is igyekezték megragadni a lehetőségeket és olyan eseményeket létrehozni, amit a négy fal között is sikeresen könyvelhettek el. 

– A legutolsó kezdeményezéseink az elmúlt két-három hónaphoz kapcsolódnak, amiről majd valószínűleg elnökünk is részletesen szól. Kihasználva azt a sajnálatos tényt, hogy otthonhoz, lakáshoz voltunk kötve fiatalok, felnőttek egyaránt. Több olyan levelezős játékot indítottunk, szerveztünk, ami úgy gondolom, hogy sikeres volt - mondta el Papp Ferenc, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület alelnöke.

A városvédő egyesület jövőbeli céljai között szerepel, hogy a társaság folyamatosan frissüljön és fiatalodjon.

– Kemény 31 év után egyesületünk még mindig él. Ehhez a társadalmi támogatottsága megvan. Legnagyobb célkitűzésünk az elmúlt esztendőkben egyébként az öregedő tagság mellet a fiataloknak az intenzívebb bevonása ebbe a típusú városvédő, honismereti közösségi munkába - fűzte hozzá Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke.

A tagok a jelenlegi helyzetben is igyekeznek megóvni a várost, de amíg a korlátozó intézkedések hatályban vannak, addig főleg az otthon végezhető, szellemi tevékenységeket helyezik előtérbe.