Kutyatámadás Palinban


(Fotó: illusztráció)

A környéken lakók szerint többször előfordult már, hogy szabadon engedve csavarognak nagytestű, sok esetben agresszív ebek a városrészben. Ezúttal egy idős asszony házi kedvencének rontott neki két elszabadult kutya.  A 90 éves néni kutyáját a hajnali órákban támadták meg. A hangos ugatásra a szomszéd lett figyelmes. Ő rohant ki, hogy segítsen a bajba jutott állaton. Sziklai Gábor szerint sok palini lakos attól fél, hogy a gyerekeik nincsenek biztonságban a felelőtlenül tartott ebek miatt. 

– Az én kutyámat békén hagyták, mert ő azért nagyobb testű, meg tudom, hogy nem lépett fel agresszívan velük szemben. De hogy egy emberrel mit művelnének vagy egy gyerekkel... S mi lett volna, ha Mariska néni kilépett volna az ajtón, majd éjjel nekirontanak, ezt nem tudjuk, de inkább ne is képzeljük el, mert az csúnya lehet - mondta el Sziklai Gábor.

A nagykanizsai menhely vezetője szerint alapvető elvárás egy felelős kutyatartótól, hogy az állatai ne szökjenek el, valamint csak az arra kijelölt területen engedje őket szabadon. A kanizsai tapasztalatok azonban egyre rosszabbak, hiszen gyakran hallani hasonló esetekről.

– Elsősorban a tulajdonos felelőssége ez az egész mind jogi értelemben, mint erkölcsi értelemben. Erkölcsi téren értem azt, hogy felkeresheti a sérült kutyájának a gazdáját, esetleg kártérítést ajánl neki bocsánatkérés mellett. A sérült kutyának a tulajdonosának pedig olyan lehetőségei vannak, hogy esetleg feljelentést tesz akár a rendőrségen, akár pedig a jegyzőt megkeresve, hogyha ismert a támadó kutyák tulajdonosa - fűzte hozzá Skanecz Tamás, az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

A több helyen megharapott kutya kétórás műtéten esett át, úgy tűnik túléli a támadást, de lesznek maradandó sérülései.