Lesz megemlékezés a nemzeti összetartozás napján az Eötvös téren

facebook megosztás

A Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt részeként megújuló területen zajló felújítási munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.

A belváros tereinek és utcáinak több milliárd forintos megújítása egy olyan egybefüggő teret alakít ki, amely Magyarországon unikális – fogalmazott a mai sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. Balogh László polgármester azt mondta: a pandémia utáni időszakra készül a város vezetése, a közelgő fontos rendezvények viszont még nem a megszokott rendben zajlanak majd. – Ezen események nem tömegrendezvények lesznek, mert nem lehetnek, és ne is legyenek. Viszont az odafigyelés, az egyéni megjelenés, és akár majd az egyéni megemlékezés a Nagy-Magyarország-emlékműnél megtörténhet. És van rá esély, hogy az Eötvös téri játszótér egy nagy részét a gyerekek számára akár át is lehet adni, betartva a fegyelmező, vigyázó elképzeléseket – mondta Balogh László polgármester.

Az Eötvös téren zajló munkákat három részre bontották a szakemberek: a Nagy-Magyarország-emlékmű előtti területre, a tér másik oldalán lévő játszótérre, valamint a mindezt körülölelő felületekre. A 10 és fél méter magas kőalkotás melletti rész rekonstrukciójával június 4-ig elkészülnek a szakemberek. – A következő jelentős dátum az emlékezés napja lesz. A Nagy-Magyarország-emlékmű körüli területet át fogjuk adni, hogy egy kis létszámú megemlékezés le tudjon zajlani. A május végi gyereknap részeként át fogjuk adni a játszóteret, úgy, hogy biztonságosan megközelíthető legyen, hiszen itt azért szeptember végéig munka fog zajlani. De az említett részt le tudjuk határolni annyira, hogy használható legyen – fogalmazott Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke.

A megújult tér átadása – a jelenlegi tervek szerint – szeptember végén lesz. A projekt összköltsége egyébként mintegy 800 millió forint.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.