Lőállások kihagyásával

A PLSE Nagykanizsa sportlövői számára talán a finomítás ideje alatt könnyebb a helyzet, hiszen olyan egyéni sportágról beszélünk, melynek keretében a sportolók tudnak kellő távolságot tartani.


A sportlövőknél Borsos Eszter (balról) és Kobra Fruzsina edzés közben

Az edzések tehát jó ideje már a nagykanizsai sportlövőknél is tartanak, időnként akkor esik, esett ki egy-egy edzéslehetőség növedékeiknek, amikor az online iskolai oktatás terén akadt elfoglaltságuk. Érdekesség, hogy korábbi igazoltjuk, a már Európa-bajnokságon is szerepelt Borsos Fanni is hozzájuk járt le, amikor a korlátozások végett inkább a zalai végeken tartózkodott.

- Május hetedikén kezdtünk és a lehető legtöbb időt szeretnénk a lőállásokban tölteni – árulta el Horváth Károly, a kanizsai Polgári Lövész SE szakmai vezetője. - Számos tehetségünk van, akik szeretnek is edzésre járni. Fanni testvére, például Eszter is mind jobban belelendül, de nem lehet panaszunk Kobra Fruzsinára sem a csapatból. A tréningek másfél, de inkább kétórásak és fejben azért megterhelő tud lenni a folyamatos koncentráció. Természetesen a kellő egészségügyi intézkedéseket mi is megtettük, így például az, hogy a kellő távolságtartás meglegyen a sportolók között az edzés ideje alatt, egy lőállást kihagynak a lövők. A versenyek hiánya persze kissé monotonná teheti ezt az időszakot, de bízunk abban, hogy mielőbb versenyeken is részt vehetünk sportlövőinkkel.

P.L.