Megnyitott a Zalakarosi Fürdő

A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban. Zalakaroson nem tartanak attól, hogy a járvány hatásai miatt visszaesik a látogatók száma, hiszen a legújabb felmérések szerint a belföldi vendégek körében az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont továbbra is a dél-zalai város, ahol idén is színes programok várják majd az érdeklődőket.

– Elkezdjük, nyitunk és zöldre fog a lámpa váltani Zalakaroson és igyekszünk a vendégek kedvében járni. Az ország egyik legbiztonságosabb, legtisztább, legvirágosabb városa vagyunk és itt lesz majd a Kannavirág királynő is, ami azt jelenti, hogy emblematikus dolgok nélkül nem fogunk maradni - mondta Novák Ferenc Zalakaros polgármestere.

A strand eredetileg május 1-én nyitott volna, de az éppen aktuális korlátozások miatt eddig nem volt rá lehetőség. A dolgozók ezalatt az idő alatt sem tétlenkedtek.

– Betartjuk azokat a szabályokat, amikkel a vendégek épségét, egészségét tudjuk óvni. Különféle fertőtlenítő pontokat helyezünk el. Természetesen a dolgozóink szájmaszkban fogadják a vendégeket, plexiüvegeket raktunk a pénztárak elé. Itt a strandon viszont próbáltuk szépíteni a környezetet. Több ezer virágot ültettünk el remélve azt, hogy sok vendégünk lesz és tudnak benne majd gyönyörködni - nyilatkozta Baracskai Gyuláné, a Zalakarosi Fürdő gazdasági igazgatója.

A rossz idő ellenére az első vendégek már ma megváltották jegyeiket a fürdőbe, hogy a nyitás napján próbálják ki a medencéket és a csúszdákat.

– Egerből jöttük, az is egy nagyon szép város. Mondták, hogy Zalakaros is gyönyörű. Családon belül is voltak már itt nyaralni, s mi is kíváncsiak voltunk, hogy milyen a hely - mondta Németh-Vámosi Edina.

Az esőre hajló időjárás jól jött azoknak, akik nem akartak sorba állni a csúszdáknál és a lángososnál.

– Miénk az egész strand igazából. A családommal jöttünk és a csúszdát azt mindenképp szeretném kipróbálni - fűzte hozzá Fükő Dominik.

A gyógyvizes medencéket és az élményelemeket még nem vehetik igénybe a látogatók. Ezek folyamatosan, a jogszabályokhoz igazodva fognak elindulni.