Micsoda várakozás!

A Ferencváros korábbról elmaradt mérkőzéseivel és a kupameccsekkel ugyan már a folytatás kellős közepén jár a korábban hónapokra berekesztett labdarúgó idény, de a járványügyi veszélyhelyzet miatt félbeszakadt bajnokság fordulóit az előttünk álló hétvégén kezdik el pótolni a csapatok.


A mostani szezonban tömött lelátókat már nem, labdarúgó bajnoki mérkőzéseket azonban még láthatunk

Fotó: Polgár László

A szurkolók egyelőre Nagykanizsán, vagyis Nagykanizsáról is csupán a televízió képernyőjén követhetik a történéseket, így is lesz azonban izgalmakban részük.

- Már nagyon várjuk a tétre menő folytatást – árulta el Fábián Péter, aki szüleivel több évtizede ott van a ZTE FC hazai találkozóin. – Biztos elmentünk volna Kaposvárra is pénteken, ha nem lenne zárt kapus. Az olyan mérkőzéseket, mint a Rákóczi, vagy éppen a Paks elleni, egyszerűen meg kell nyernie az egerszegieknek. Emellett épüljenek fel a sérültjeik, akkor biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban is NB I-es összecsapásokra járhatunk Zalaegerszegre.

A Kaposvári Rákóczi mondhatni már reménytelen helyzetben van, ettől függetlenül erre a gárdára is kíváncsiak Kanizsáról.

- Sokan nem örültek ennek a döntésnek a jelenlegi helyzetben, de személy szerint én nagyon várom, hogy újra láthassunk NB I-es mérkőzéseket – mondta Herzsenyák Áron, aki még a tavalyi szezonban is a kaposváriak keretéhez tartozott, jelenleg pedig a Kanizsa csapatának tagja. – Igaz, csak a tévében követhetjük nyomon a történéseket, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Persze, valamivel kiemeltebben figyelem a Kaposvár mérkőzéseit, s ha élőben nem is, interneten keresztül meg szoktam nézni korábban is a találkozóikat.

Maradva még mindig az NB I tabellájának alsóházánál, még az újpestiek számára is oda kell figyelniük a folytatásra.

- Várni vártam, persze, de engem leginkább a hangulat érdekel, a szurkolás – bocsátotta előre Somogyi Gábor a lilák táborából. – Egy Zete – Újpestet, vagy a derbit mindig jobban várja az ember, ezeken általában még történnek érdekesebb dolgok. Úgy érzem, nézők nélkül azonban nem csak a focinak, hanem szinte az összes sportágnak nincs értelme. Remélem, mielőbb minden olyan lesz, mint korábban, meg aztán az Újpest maradjon bent biztosan.

Azon csapatok szurkolói is megsínylették persze az eltelt időszakot, akik inkább felfelé tekinthetnek.

- Végre voltak már meccsek, szerintem rengetegen vártunk már erre – hallhattuk Pintér Ferenc szavait. – Nehéz volt átvészelnünk, s egy idő után már annak is örültünk, hogy felkészülési találkozókat játszottak. Jó, hát a Ferencváros a halasztott bajnokik után tekintélyes előnnyel bír, jó úton haladunk a 31. bajnoki címünk felé. Meglepetések azonban mindig akadhatnak, a Fehérvár és a Kövesd is jól összerakott csapat. Amit sajnálok, hogy a családdal ezekben a hónapokban nem mehettünk, mehetünk fel egykét találkozóra az Üllői útra. Amúgy zalai lévén annak is szurkolok, hogy a Zete bent maradjon az NB I-ben, így Kanizsáról is egyszerűbb eljutnunk első osztályú bajnokikra.

Nos, hogy a ZTE őrizze meg első ligás tagságát, ez vélemény nem biztos, hogy találkozik Varga Attiláéval, a várakozás ugyanakkor közös.

- Jó, hogy van már ismét valami az NB I-es pályákon – szólt a Fenegyerekek csoportjának egyik vezetője. – Bár, nézők nélkül azért nem az igazi. Arra azért kíváncsi vagyok, ki esik ki, s hogy egyáltalán lesz-e kieső, vagy 14, esetleg 16 együttessel menne tovább az NB I a következő idényben. Amúgy meg minket a csoportunkból inkább az NB III érdekel igazán… Ja, bocsánat, a Fradi szinte biztosan behúzza, a Zete meg szerintem azért bent marad.

P.L.