Minimalista táborral segítenek a rászorulókon

facebook megosztás

Új felépítésű táborok jelentek meg a koronavírus-járvány hatására, amik elsődleges célja, hogy alacsony árakon nyújtsanak tábori élményt a nehezebb helyzetbe került családok gyermekeinek – áll a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál közleményében.

A táborszervezők alkalmazkodnak a kialakult helyzethez és jól láthatóan kettéválik a táborpiac – írták.

A táborkínálat nagyobb része követi a családok átlagos években megszokott elvárását, valamint a piaci trendeket és igazán sok programmal, kifejezetten minőségi tartalommal kínálja táborait, amelyekben a gyerekek egy percet sem unatkoznak.

A Táborfigyelő tapasztalata szerint megjelentek a minimalista táborok, amelyek már közel 10 százalékát teszik ki a teljes kínálatnak. Itt elsősorban a gyermekfelügyeleten van a hangsúly, valamelyest kevesebb programmal, de kedvezőbb árral. Ezen vakációs lehetőségek díja átlagosan 27 ezer forint alatt van egy-egy turnusra, ez nagyjából 10 ezer forinttal olcsóbb, mint egy hagyományos tábor.

A Táborfigyelő közleménye szerint ezen tábortípus megjelenésének oka, hogy a koronavírus-járvány miatt anyagilag nehezebb helyzetbe került családok számára is tudjanak élménnyel is kombinált gyermekfelügyelet nyújtani a táborszervezők.

Tóth Béla, a taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint a minimalista táborokkal a táborszervezők részéről van egyfajta szolidaritás a nehezebb helyzetbe került családok irányába.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.