Népszerű szakok a nyolcadikosok körében

Jól sikerültek azok a felvételik, melyekre a 8. évfolyam befejeztével jelentkeztek a diákok olyan intézményekbe, ahol figyelembe veszik az írásbeli eredményét. A tanulók mintegy 90 százalékát abba az iskolába vették fel, amit első helyen jelöltek meg. A Kanizsa Televízió Híradója azt is megtudta, hogy a digitális munkarend kialakítása óta jól boldogultak a pedagógusok és a nebulók. 

Nagy számban mennek továbbtanulni gimnáziumokba a Zrínyi Miklós Általános Iskola tanulói. A végzős diákok közel 65 százaléka jelentkezett gimikbe, 30 százaléka technikusi iskolákba, 7-8 százaléka pedig szakmunkásképzőbe.

– Intézményünkből még mindig nagy számban mennek gimnáziumba, illetve szakgimnáziumba a tanulók. Ennek nyilván örülünk és azért a szakmai programunk is ez irányban mutat, hogy a gyerekeket jól felkészítsük ezekre a felvételikre és a következő iskolafokra, főleg gimnáziumokra. Ezért van két nyelvtanítás és nívócsoportos osztályaink. Tehát én azt gondolom, hogy sikeres felvételin vannak túl a nyolcadikosok - mondta Faller Zoltán, a Zrínyi Miklós Általános Iskola igazgatója.

A digitális oktatás először mindenkinek szokatlan volt. A tapasztalat mindkét iskolából pozitív. Az új módszer fejlődést hozott az iskolásoknak tanároknak egyaránt. A tapasztalatok szerint valamennyien becsületesen végezték a feladatokat. 

– Szépen megtanulták. Az elején voltak elakadások, de nagyon gyorsan belejött a pedagógus oldal és a diák oldal is, úgyhogy ez nálunk jól működik, merem mondani. Mindig vannak visszajelzések, mi is tartjuk a tanárokkal egymás között a kapcsolatot. A vezetéssel is és a helyetteseken keresztül főleg és a kollégák is egymás között. Az osztályfőnökök azokkal a szaktanárokkal, akik az osztályukban tanítanak és tudják a feladatokat úgy koordinálni, hogy ne legyen túlterhelt a gyerek - árulta el Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Az osztálytermeket nem díszítik fel a tanév végére, ugyanis az általános iskolákban elmaradnak a hagyományos ballagások. A koronavírus-járványra tekintettel a szülők jelenléte nélkül és maszkban tartható csak meg ilyen rendezvény. Az iskolák vezetői szerint azonban egy jó elképzelés az, hogy egy személyes búcsúzóra találkozzanak a végzett diákok és pedagógusaik.