Országjáró - Nagykanizsa

Szombaton ismét Nagykanizsáról hallhattunk a Kossuth Rádióban. Az Országjáró című műsor még februárban vendégeskedett a Thúry György Múzeumban. Az adást a hétvége első napján ismételték, a felvétel beharangozó videójában pedig Vörös András képviselte városunkat. Rövid időn belül már másodszor hallhattak Kanizsa nevezetességeiről az Országjáró követői. Vörös András szerint a műsor arra is jó lehetőséget adott, hogy ne csak a turisták, de a kanizsaiak körében is még érdekesebbé váljon városunk. 

– Városunk országos médiában is már Thúry Györggyel egyre inkább összefüggésbe hozható. Elképzelhető, hogy egyszer megérjük azt is, hogy Nagykanizsa a nagy vitézek városa lesz. És azért is öröm, mert egy ilyen műsor lehetőséget ad arra, hogy nem csak az országban élő emberek számára lehet érdekes újra Kanizsa, hanem a kanizsaiak számára is, hiszen egy kicsit olyan, mintha egy régi fotóalbumot fellapoznák a tavalyi nyaralásról és akkor felidézzük benne a régmúlt idők szép emlékeit, amelyek itt a város közösségi életével kapcsolatosak és újra kedvet kaphatunk a vírus után, hogy magunkra találjunk és rendezzük magunkat – mondta el Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.

Februárban egy egész napos program részeként a rádióban bemutatták a Thúry György Múzeum állandó és időszaki kiállításait, az oskolások munkásságát, valamint a fiatal kanizsai filmrendező, Lendvai Kristóf sikereit.