Sajnos, szurkolók nélkül, de legalább nézhetik...

facebook megosztás

Szombattól folytatódhatnak a német labdarúgó Bundesliga küzdelmei, s mivel az egyik topligáról beszélünk, ezért számos rajongója van kanizsai fociberkekben is.


Pál Martin le sem tagadhatná, melyik német labdarúgó klubnak szorít a Bundesliga újraindításakor...

- Mit is mondhatnék, innen Dél-Zalából is nagyon vártam, várom már a folytatást, akkor képzelhetjük, Németországban mennyire hiányzott sokaknak a futball – állapította meg Horváth Dávid, aki a müncheni Bayern elkötelezett híve. - Tervben volt, hogy a családdal tavasszal kimegyünk egy mérkőzésre, de sajnos a vírus közben szólt. A lényeg, örülök, hogy ismét élvezhetjük a Bayern mérkőzéseit, még ha jelenleg csupán tévén keresztül, na meg igazi meccshangulat nélkül.

A bajorok nagy üldözőinek is van híve vidékünkön.

- Nagyon sajnálom, hogy félbeszakadtak a különböző bajnokságok, köztük a Bundesliga is, így nagyon várom már a hétvégét, amikor jelen állás szerint folytatódhat a pontvadászat és láthatom végre újra játszani a Dortmundot – mondta el egy szuszra Pál Martin s ebből az is kiderülhetett, hogy a Semjénháza focistája a dortmundi Borussia szurkolója. - Igaz, egyelőre csak nézők nélkül játszhatnak, de bízom abban, hogy így is sikerül otthon tartani a három pontot egyből a Schalke 04 elleni Ruhr-vidéki rangadón. Kíváncsian várom, hogy a két hónapos kihagyás mennyire érződik a labdarúgók teljesítményén, de mivel a Bajnokok Ligájából kiestünk, így elég a bajnokságra koncentrálnia Lucien Favre legénységének.

Ha pedig már a Schalke is szóba került, környékünkön kevés vérmesebb kékbe burkolózó „Bányász-drukker” van, mint Kálóczi Gábor. Ő viszont tömören fejtette ki, mi is a véleménye a jelenlegi szituációról a német végeken: „A Bundesliga nézők nélkül olyan, mint egy kocsma alkohol nélkül. Ettől függetlenül persze szurkolok a kék-fehéreknek, hogy sikerüljön feljebb lépniük, bár a BL-helyektől igencsak messze vagyunk…”

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.