Szállodáról szállodára járt, sehol sem fizetett

2020. máj. 21.

Egy 1978-ban született büntetlen előéletű, de jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben  lévő nő 2019-ben az ország különböző szállodáiba jelentkezett be és fiktív adatokat adott meg a születési adataira és a lakcímére vonatkozóan.

Így jelentkezett be két Balaton-közeli szállodába is, az általa igénybe vett szolgáltatások kifizetése nem is állt szándékában. A szálloda foglalásokat interneten intézte. Amikor a szálláshelyeken megjelent a szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal kitöltötte, azokat aláírta, így azokat hamis magánokiratként használta fel. A terhelt jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette a szálloda alkalmazottait és ezzel szándékosan kárt okozott annak a szállodának, amelynek a szolgáltatásait igénybe vette. A terhelt 2018. évben jövedelemmel nem rendelkezett, bejelentett munkaviszonya és jövedelme sem volt. A terhelt ellen hasonló bűncselekmények miatt ebben az időszakban több nyomozóhatóság is folytatott nyomozást.

- A  nő 2019. április hó 20.-án a - szállás.hu - portálon keresztül szobát foglalt Déry Pálma és Hidvégi Róbert névre az egyik hévízi szállodában. A szállásfoglalás 2019. április 21-től - 2019. április 24.-ig szólt. A terhelt a szállodában 2019. április hó 21.-án késő délután  Déry Pálma néven a recepción be is jelentkezett, a bejelentő lapot fiktív adatokkal töltötte ki.  Közölte, hogy a párja Hidvégi Róbert később fog érkezni. A terhelt a szállodában félpanziós szolgáltatást vett igénybe. A szálloda shopjában vásárolt, kávét, bort és vizet fogyasztott. A terhelt összesen 242.928,- Ft összegű szolgáltatást vett igénybe. A terhelt a szállodából 2019. április 23. napján 15:44 óra körüli időben távozott úgy, hogy az általa igénybe vett szolgáltatások árát nem fizette ki.

- A terhelt 2019. november 18-án este egy vonyarcvashegyi szállodába jelentkezett be, szintén a – szállás.hu – web oldalon. A szállodába Herczeg Tímea néven jelentkezett be, a bejelentő lapot fiktív adatokkal töltötte ki.   Közölte a szálloda recepciósával, hogy a férje Horváth Nagy Kolos a következő napon érkezik. A szállodában a foglalást két személyre és három éjszakára regisztrálta 2019. október 21. napján. A szállodából fizetés nélkül távozott. A szállodában összesen 98.783,- Ft összegben vett igénybe szolgáltatást.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség csalás  bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.