Újabb öt főnél regisztráltak koronavírusos megbetegedést Zalában

facebook megosztás

Már 175 főre nőtt a fertőzöttek száma a megyében. Holnaptól egyébként változik a hazánkba való beutazási ügyintézés, valamint módosul a járvánnyal összefüggő kórházi beutalási rend.

Szerdától csak elektronikus ügyintézés segítségével lehet kérvényezni a Magyarországra való belépést – tudatta az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes. A beutazás feltételeit határozatban rögzítettek, így például munkavégzés, egészségügyi vizsgálat vagy temetés miatt lehet méltányosságot kérni, a jogosultságot pedig elektronikusan igazolni kell. A keddi tájékoztatón Müller Cecília a járványügyi adatokat ismertetve elmondta: 29 fővel növekedett az igazolt fertőzöttek száma, jelenleg 1881 aktív, új koronavírussal regisztrált van Magyarországon. Azt is megtudhattuk, hogy a fertőzöttek és a kórházban ápoltak számának csökkenése miatt visszatér a korábban alkalmazott beutalási rend. 

- Jelenleg 35 fekvőintézményben ápolnak koronavírusos beteget. Ahhoz, hogy az új ellátásokat, az egészségügyi szolgáltatást folytatni tudjuk, visszarendeződjön az ellátási rend, amely a nem koronavírusos betegek ellátását biztosítja, egy újabb centralizáció érdekében egy központosított betegellátásra van szükség. Ezt akkor alkalmazzunk a Dél-pesti Centrumkórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet vonatkozásában, ha új koronavírusos megbetegedést tapasztalnak a kollégák, súlyos az állapota, otthonából állapotromlás miatt kórházi kezelésre szorul. Ezeket a betegeket már javasoljuk ebben a két intézményben elhelyezni - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos. Az újságírói kérdésekre adott válaszokból azt is kiderült, hogy jelenleg van elegendő vérplazmadonor, továbbra sem látogathatók a kórházban fekvő hozzátartozók, a kormány pedig szerdán tárgyal a kijárási korlátozás enyhítésének lehetőségeiről.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.