Újra együtt edzenek az FC Nagykanizsa utánpótláskorú játékosai

Két hónap szünet után hétfőtől újra együtt edzenek az FC Nagykanizsa utánpótláskorú játékosai. A kormány enyhítéseinek köszönhetően ugyan kiscsoportos tréningekkel, de a héten minden korosztály elkezdhette a munkát az Olajbányász-sporttelepen. 

A koronavírus elleni védekezés első szakaszában sem hagyták feladatok nélkül az FC Nagykanizsa utánpótlásedzői a fiatal focistákat. A játékosok online feladatsorok segítségével készültek a visszatérésre.        


Újra együtt  (Fotó: Horváth Zoltán)

Ugyan az előírások miatt a 18 fős keretnek csak a fele vehetett részt az első közös edzésen, de hétfőn - elsőként az U15-ös gárda tagjai - a gyerekek is visszatérhettek a kanizsai sportkomplexumba.  

– Komoly erőpróba volt ez mindenkinek, hiszen mentálisan sem volt egyszerű a gyerekekben tartani a tüzet, s éreztetni velük, hogy fontosak, fontos a sport és a csapat. De hála Istennek összességében egyaránt pozitív tapasztalataim voltak az edzők és a gyerekek részéről. Nagyon szorgalmasan küldték vissza a különböző videóikat az egyéni edzéseikről, de az végig érezhető volt, hogy várjak azt a pillanatot, amikor újra együtt lehet edzeni.  A fiatal focisták számára a játék és a csapattársak hiánya miatt is különösen nehéz volt az elmúlt két hónap - nyilatkozta Bene Gábor, utánpótlásért felelős szakmai igazgató.

– Követtem azokat az utasításokat, melyeket az edzőim küldtek nekem. Eléggé hiányzott már a foci, de próbáltam a szabadidőmből minél többet arra szánni, hogy focizom - mondta Horváth Áron, az FC Nagykanizsa játékosa.

A felnőttcsapat játékosai pár hete már edzésbe álltak, de kezdetben ők is csak kiscsoportos munkát végezhettek. A héten már együtt készül a keret, de a koronavírus elleni védekezés miatt például az öltözőt még nem használhatják a játékosok.

– Hosszú időn keresztül a játékosok egyéni edzésterv mellett készültek, aztán - követve a törvényi előírásokat - mi is áttértünk a kiscsoportos, labdás edzésekre, s már harmadik hete, hogy közös edzéseken vesznek részt a futballistáink. De öltözőhasználat jelen pillanatban sincs, a pályán találkozunk, megcsináljuk az eltervezett munkát, aztán megy mindenki haza -tette hozzá Koller Zoltán az FC Nagykanizsa vezetőedzője.


Az NB III-as keret is együtt készülhet (Fotó: Horváth Zoltán)

Arról még nincs hivatalos információ, hogy edzőmeccseket mikor játszhatnak az FC Nagykanizsa csapatai, de a vezetők úgy tervezik, hogy a nyári felkészülést már a vírus előtti időszakhoz hasonlóan alakíthatják ki.