Újra zenélhetnek a zenekarok a lagzikon

facebook megosztás

Újra zenélhetnek a zenekarok a lagzikon június 1-jétől vidéken. A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések egyik enyhítése, hogy a megfelelő távolság betartásával - Budapest kivételével- 200 fő résztvevőig megtarthatók az esküvők és a lakodalmak.

Az általunk megkérdezett kanizsai zenekarok nem kerültek könnyebb helyzetbe a kormány enyhítésével, mivel a legtöbb pár már másik időpontra szervezte át a nagy napot.

– Hogy hány fellépésünk van így, hogy engedélyezték 200 főig az esküvőket? Egész nyáron egyetlen egy darab esküvőnk lesz. Tehát sok esélyt nem kaptunk attól még arra, hogy tudjunk dolgozni. A nyári időszak az esküvők helyett valószínűleg a kényszerpihenő átvészeléséről és a kivárásról fog szólni a zenészek számára - árulta el Simon Barnabás, a ZERO Zenekar zenekarvezetője.

– Márciustól kezdve folyamatosan mondták le az esküvőket augusztusig bezárólag. Igazából a fix időpontok, amik megmaradtak nekünk, azok a szeptemberi és októberi esküvők, nekünk ezzel nagyjából le is zárul a szezon - tette hozzá Haszon Zoltán, a Freya Band zenekarvezetője.

A zenekarok bíznak abban, hogy a következő szezonokat már a megszokott menetrendjük szerint, zökkenőmentesen tudják folytatni.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.