Újraéled Zalakaros

Az enyhítéseknek köszönhetően már a múlt héten megérkeztek az első vendégek a fürdővárosba. A szigorú korlátozások ideje alatt pedig felújítási, karbantartási munkákat végeztek a legtöbb zalakarosi szállodában és vendéglátóhelyen. 

A szállodák többsége üzemszünetet tartott a koronavírus elleni védekezés első szakaszában, így üzleti típusú vendégfogadásra akkor is volt lehetőség. A korlátozások feloldása után pár nappal azonban az első pihenni vágyók is megérkeztek a karosi hotelekbe 

– Megérkeztek az első vendégek. Óriási meglepetés érte őket, például abból, hogy szinte az övék volt az egész szálloda, mert viszonylag alacsony létszámmal mentünk. Ez egy teljesen szokatlan helyzet a MenDan-ban, hogy mindenhol tized méterek jutnak egy-egy embereknek. Természetesen betartunk minden szabályt, a vendégeink is nagyon igyekeztek együttműködni. A végeredmény az volt, hogy a vasárnap délelőtti elköszönéskor mindenki nagyon-nagyon elégedett és boldog volt, hogy itt lehetett – mondta Czimondor Nándor, a MenDan Hotel Zalakaros igazgatója.

A szállodák mellett a cukrászdák is startra készen várják a vendégeket, hiszen a másfél hónapos leállás alatt arra is volt elég idő, hogy – egyebek mellett – a kerthelyiségeket a kormány jelenlegi előírásainak megfelelő módon alakítsák át.

– Nagyon örültünk neki, mikor egy héttel ezelőtt kaptuk a hírt, hogy a teraszunkat megnyithatjuk és fogadhatjuk a vendégeket. A vendégek nagyon örültek ennek a lehetőségnek és az első pillanattól kezdve nagyon-nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, arra vonatkozóan, hogy kinyithattunk, a vendégek látogathattak bennünket, fagyizhattak, egy kicsit sütkérezhettek a teraszokon – árulta el Dobrádi Mónika, a Szilágyi Cukrászda Zalakaros ügyvezető igazgatója.

Dobrádi Mónika hozzátette: már nagyon várják, hogy helyreálljon a rend és a belső térben is mielőbb fogadhassák régi és új vendégeiket.