Újraindulnak a belföldi csoportos utazások is

facebook megosztás

A koronavírus okozta leállás miatt átmenetileg megtorpant ugyan, de máris újra beindulni látszik a belföldi turizmus. A csoportos utakat is egyre nagyobb érdeklődés övezi, hiszen minimálisra csökkenthető az egészségügyi kockázat.

Vajon hogy alakulnak a külföldi utak idén nyáron? Sokunk fejében ott motoszkál ez a kérdés, hiszen a koronavírus jó időre bizonytalanná tette az idei szezon sorsát. Ahogy azonban megtettük az első lépéseket a világ újraindítása felé, egyértelműnek tűnik, hogy nem kell a nyarat a négy fal között töltenünk.

“Minden jel arra utal, hogy hamarosan megnyílnak a határok a Schengen-i övezeten belül. A külföldi desztinációk közül jó választás lehet majd Toszkána, esetleg Erdély vagy épp Svájc. Ezekben az országokban felderíthetjük az érintetlen tájakat, a természeti szépségeket, és eközben nem tömörülünk olyan szűkös helyen, mint a városlátogatás során” - tudhattuk meg Zsebők Tamástól, a Z(s)eppelin utazási iroda vezetőjétől.

Ám nem kell a határok megnyitásáig várnunk, hogy útra keljünk. A magyar vidék is számtalan meglepetést tartogat, és sokan nyitottak a belföldi kalandozásra is: a nyitás óta a családi üzemeltetésű hotelekbe már napi 10-20 foglalás érkezik. Köszönhető ez annak is, hogy sokan választanak belföldi célpontot azok közül, akik korábban kimondták a külföldi útjaikat.

A szervezett túrák továbbra is keresettek: sokan autó hiányában nem tudnak nekivágni az útnak, vagy épp megkerülnék a parkolás jelentette macerát. A kulturális körutazások egész évben zajlanak, így a kimaradt hónapok sem érintik a foglalásokat az év további részében.

Csoportosan is biztonságos lehet a kalandozás

Nem csak az egyéni utakra érkezik sok foglalás, hanem a csoportos kirándulásokra is. Igaz, változások is történtek ebben a szegmensben: magától értetődő, hogy a turisták most jobban keresik a természetközeli helyeket.

Új szabályok vonatkoznak az idegenvezetőkre és buszvezetőkre, ahogyan az utasokra is. A Z(s)eppelin az elsők közt alkalmazkodott ezekhez: a cég a jelenlegi helyzetben is megőrizte a teljes munkavállalói állományát, irodájuk egy napra sem zárt be, így gyorsan reagáltak a megváltozott feltételekre.

“Mi az autóbuszainkat ózongeretátoros levegőfrissítővel szereltük fel. Ez a légtisztító berendezés folyamatosan biztosítja a fertőtlenítést az út során. Ezen felül maszkot biztosítunk minden utasunk számára, az ajtóknál pedig találnak alkoholos kézfertőtlenítőt is” - mondja a Z(s)eppelin vezetője, aki azt is elárulta, az idegenvezetők munkáját is van mód biztonságosabbá tenni.

“Ebben az időszakban is szorgalmazzuk az audio guide használatát. Ez a módszer elkerülhetővé teszi, hogy az utasok kis helyen tömörüljenek, ehelyett a másfél méteres távolságot megtartva hallgathatják az idegenvezetőt. Közben akár fotózhatnak, séltálhatnak is. Ez múzeumban és szabadtéren is előnyös megoldás” - hangsúlyozza Zsebők Tamás.

A Z(s)eppelinnél az ország számos területére találunk több állomásos, buszos túrákat. Ezek mindegyikéhez tartozik gasztronómiai vonal pálinka- és borkóstolóval, ahogyan természetjárás és kulturális programok is. Az már csak rajtunk múlik, a Börzsöny, a Duna-kanyar vagy épp Zemplén felé vesszük az irányt, hiszen jelenleg is 12 féle útvonal szerepel a kínálatban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.