Újraindult az élet a Kanizsa Boksz Klubnál

2020. máj. 22.

Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem továbbra sem engedélyezett.

Futás és zsákolás szerepelhet a bokszolók edzésprogramjában, kesztyűzés azonban még nem. Az elmúlt két hónapban a Kanizsa Boksz Klub versenyzői is otthon készültek, ehhez igyekezett minden támogatást megadni az egyesület.  – Az otthonlét alatt úgy oldottuk meg a felkészülést a versenyzőkkel, hogy írtunk nekik edzéstervet, s ők otthon megcsinálták az adott mozgást, tervezetet. Akinek volt hozzá megfelelő lehetősége, annak adtunk zsákot, kesztyűket és több más felszerelést is. Szerencsére ezt szinte minden versenyzőnknek tudtuk biztosítani. Szerintem mindenki megpróbálta megcsinálni azt, amit tudott, amit lehetett. Az online tanulás mellett ez elég nehéz volt – mondta Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

Különösen jó év lehetett volna 2020 a kanizsai bunyósok számára, hiszen nagy valószínűség szerint Kovács Petra, Szüsz Cintia és Torma Balázs is Európa-bajnokságon képviselhette volna Magyarországot. A fiatalok azonban továbbra is lelkesen készülnek és abban bíznak, hogy még idén pótolják az elmaradt megmérettetéseket.  – Sok verseny kiesett: a diákolimpia, amit nagyon vártam, s remélem idén meg fogják tartani. A Bornemissza Emlékverseny is kimaradt, s ezek mellett még sok kisebb verseny is – említette  Szüsz Cintia, a Kanizsa Boksz Klub versenyzője.

A versenyzők mellett a hobbisták felkészülése is elkezdődött már a boksz klubban, de a vírushelyzet jelenlegi szakaszában a ringbéli küzdelem az ő tréningjükön sem engedélyezett.