Virtuális ballagás a Keriben

facebook megosztás

A koronavírus-járvány miatt idén mindenhol elmaradtak a szerenádok. Nem voltak ballagások sem, ahol a diákok elbúcsúzhattak volna iskolájuktól, tanáraiktól. A végzősöknek így nem csoda, hogy hiányérzetük van, de országszerte találtak megoldásokat, igaz csak az online térben arra, hogy emlékezetes legyen a nap. A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájában, vagy ahogy mindenki ismeri, a Keriben is megfordult a kocka. Most nem a diákok készültek heteket-hónapokat a ballagásukra, hanem a tanárok és a dolgozók búcsúztak a diákoktól.

Az intézmény igazgatónője, Richterné László Erzsébet ötlete volt, hogy valamivel kedveskedjenek diákjaiknak a ballagás alkalmából. Egy 20 perces videóban köszöntek el diákjaiktól az intézmény dolgozói. A tanárok közül voltak, akik az osztályokat is feldíszítették a videó kedvéért. Az intézményvezető elmondta, hogy szerette volna, ha méltó módon búcsúznának el a végzősöktől.

A gyerekek középpontban vannak, azért született meg a film

– Az ötlet azért született, hogy ebben a helyzetben is méltó módon vehessünk búcsút a tanítványainktól – mesélte az iskola vezetője.

– Ahogy mondtuk is a filmben, nem elköszönünk, csak egy picikét búcsúzkodunk. Mindannyiunknak nagyon jó volt, hogy a kollégák ilyen pozitívan álltak hozzá ehhez a dologhoz, mert ezek a gyerekek megérdemlik ugyanúgy, ahogy az összes többi. Nyilván a család sem fogja tudni őket otthon ünnepelni, de reméljük, hogyha ez az egész véget ér, akkor azért egy családi ünneplés mindenhol belefér. Mi abban bízunk, hogy ők szeptemberben visszajönnek, és nálunk folytatják még a tanulmányaikat. De én azt gondolom, hogy az egész iskolának ez a szellemisége, hogy a gyerekek középpontban vannak, emiatt született meg a film. Körbeírtunk egy e-mail-t, hogy szeretnénk egy ilyen videót, és aki a végzősöknek üzenni szeretne vagy bármit - fotót, személyes üzenetet, emlékeket - osszanak meg, abból az Almás Piroska kolléganőnk készített egy filmet. Ő ebben már nagyon profi, nem először csinált hasonlót, és ő rakta össze ezt a filmet. Közben jöttek ötletek. Nyilván nem volt feldíszített ajtó. Múlt csütörtökön azt is megcsináltuk, és lett díszes ajtó, mert ez is a ballagáshoz tartozik. A sofőrünk ugye énekel a végén, meg számot írt. Ő elég gyakran rávehető, hogy készítsen ilyen kis műsorokat. A kollégák közül volt, aki üzent, volt, aki képeket rakott fel. A videó alapját a szalagavatós képek adták.

A diákok nem tudtak arról, hogy videó készül számukra, ezért meglepetésként érte őket, amikor bekapcsolták a közösségi oldalukat. Az idei búcsúzás most egy kicsit más, mint amire számítottak, hiszen az utolsó pillanatig remélték, hogy a várva várt ballagást meg tudják tartani. Bálint Dzsenifer is megkönnyezte a megható videót.

Tanáraink bármit megtennének értünk

– Most néztem meg, és nagyon sírtam, végigsírtam a videót. Nagyon megható volt tényleg. Főleg azért, mert a zenét, a Halott Pénz zenéjét, azt igazából mi hoztuk divatba az osztállyal a szalagavatón – emlékezett vissza Dzsenifer. – Ezzel a számmal készültünk akkor, csak a rap részét átírtuk egy iskolás verzióra. Az nagyon meglepett minket, hogy igazából ez lett az iskola himnusza – ha mondhatom így. Sejtettük egyébként, hogy a tanáraink készülni fognak valamivel, mert olyan nincs, hogy ők ne tennének meg értünk bármit. Mégis meglepett minket, és nagyon örültünk neki. Az osztálytársaim is, utána beindult a csoportunk, és akkor mindenki beleírt, hogy ők is látták és nagyon sírtak. Mi már nagyon vártuk a ballagást, és mindent elterveztünk. Úgy volt, hogy jönnek hozzánk és vacsorázunk, meghívjuk a tanárainkat, utána pedig bulizni fogunk. Sajnos ez most nem jött létre. Bízunk abban – mert technikusin még itt maradunk –, hogy be fogjuk tudni pótolni.

Dzsenna azt is elmondta, biztos benne, hogy be fogják pótolni, mert kreatív osztálytársakban nincs hiány. Akár csak egy közös bulival vagy összejövetellel, de valahogy mindenképp szeretnének ők is elbúcsúzni az iskolától és a tanároktól. Ha később sikerül csak, az sem baj, mert ezekre a pillanatokra örökre fognak emlékezni.

Hajnes Rita

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.