Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma

facebook megosztás

Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. A járványügyi görbe csökkenése bizakodásra ad okot, amely szerint a járvány első szakaszának végén vagyunk – egyebek mellett ez is elhangzott az Operatív Törzs mai tájékoztatóján. 

151 ezer katás vállalkozó kapott eddig átmeneti adómentességet, a NAV adatai szerint pedig mintegy 360 ezer ember munkába maradását segítette a kormány – mondta a mai tájékoztatón Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Ezt követően Müller Cecília ismertette a járványügyi adatokat. Megtudhattuk, hogy 37 fővel emelkedett az igazoltan koronavírussal megbetegedettek száma, három fő elhunyt, így jelenleg 1615 aktív fertőzött van hazánkban. Az országos tisztifőorvos a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztéséről elmondta: Debrecenben a kutatók már elkezdték a munkát, tesztelik a sejtkultúrákat. A tájékoztatón Kiss Róbert rendőr alezredes az osztrák-magyar határszakasz átlépésének lehetőségeiről számolt be.

– Az osztrák köztársaság területéről Magyarországra személyforgalomban az osztrák, valamint a magyar állampolgár beléphet, ha a belépést megelőzően négy napnál nem régebben készült magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja azt, hogy szervezetében a koronavírus fertőzés nem mutatható ki. Ez esetben a belépésre jelentkező személy nem kerül hatósági házi karanténba – fogalmazott Kiss Róbert rendőr alezredes.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.