Zöld Város - Zöld Nagykanizsa: Újabb fejlesztés

Aláírták a Szent József Plébánia és a Pannon Egyetem előtti területen készülő parkoló és zöldterület vállalkozói szerződését. A Zöld Város - Zöld Nagykanizsa projekt részeként megvalósuló beruházás költsége mintegy nettó 217 millió forint. A felújítási munkák egy 10 ezer négyzetméteres szakaszt érintenek, itt – egyebek mellett – új térkőburkolatot alakítanak ki a szakemberek, valamint az Alsóvárosi templom előtti parkot is bővítik.  

Sajtótájékoztatón Balogh László, Nagykanizsa polgármestere kiemelte: a Zöld Város - Zöld Nagykanizsa, mintegy másfél milliárdos projektsorozat egyik fő célja, hogy Nagykanizsa a körforgásos gazdaság mintavárosává váljon. Hozzátette: ezt az elhatározást segíti a ma bejelentett két kisebb beruházás is. A városvezető elmondta, hogy a Szent József tér és a Pannon Egyetem melletti parkoló kialakítását a „mélyzöld hozzáállás” fogja jellemezni, a szakemberek pedig - a jelenlegi tervek szerint -  6 hónap alatt végezni fognak a munkálatokkal.  

– Mintegy 10 ezer négyzetméteren lesz szép, új parkolónk. De ez nem csak térkövet és aszfaltot jelent, hanem sok-sok zöld elemet, fát és bokrot. A parkolók közötti rész füves burkolóelemekkel valósul meg. S jó pár olyan növény jelenik majd meg, amely még szebbé teszi az érintett környezetet. Ennek örülünk, s állunk elébe - mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.