Ajándék a lakosságnak

Nagykanizsa nem csupán a 100 kereszt, hanem a 45 játszótér városa is – fogalmazott az avatón Balogh László. Nagykanizsa polgármestere hozzátette: a város egy jelképes, gyereknapi ajándékként kívánta átadni a 7 elemmel bővült játszóteret a lakosságnak.

– 2010 óta számos felújítás és beruházás részeként újultak meg játszóterek a városban, a régiek elbontása vagy a balesetmentesítése mellett számos új park létesült, 100 milliós nagyságrendben - mondta el Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. Kiemelte: nem csupán a belvárosban vagy a Csónakázó-tónál, hanem Palintól Miklósfáig, Kiskanizsától a keleti városrészig megtalálhatók a gyerekeket - és sokszor mellette a felnőtteket is szolgáló játszóterek.

– Az Eötvös téri park új játszóelemei az építőipart és a fizikát szimbolizálják, de vizes elemek is megtalálhatók az újonnan kialakított területen - világított rá Kovács Tamás, a kivitelező Szabadics Zrt. elnöke.

A  szabadidőpark egyelőre csak a Huszti tér oldaláról közelíthető meg. Fertőtlenítéséről a VIA Kanizsa szakemberei gondoskodnak.