Átengedte a kocsi vezetését az ittas nőnek, akinek még jogosítványa sem volt

facebook megosztás

Egy keszthelyi férfi  együtt italozott egy nővel a kanizsai Kóborlóban. Amikor hajnalban távoztak, a férfi átengedte a Mini Cooper vezetését az ittas nőnek, akinek még jogosítványa sem volt. Nem jutottak messzire. A kanizsai rendőrök a Széchenyi téren igazoltatták őket.

Egy 1992-ben született  keszthelyi férfi, a terhelt 2020. május 09-én a német honosságú Mini Cooper típusú személygépkocsijával az éjszakai órákban, 0 óra 30 perc körüli időben Nagykanizsán a Széchenyi téren található Kóborló nevű vendéglőbe ment szórakozni. A vendéglőben találkozott egy nővel, akivel együtt közösen alkoholt fogyasztottak. Miután elhagyták a szórakozóhelyet, a terhelt a jármű vezetését átengedte a nőnek annak ellenére, hogy tudott arról, hogy a nő vezetői engedéllyel nem rendelkezett és szeszes italtól befolyásolt állapotban volt. A 3 óra 26 perckor a gépjárművet a rendőrjárőrök Nagykanizsa belterületén, a Széchenyi téren közúti ellenőrzés céljából megállították.  A nő vezetői engedélyt átadni nem tudott, mert azzal soha nem rendelkezett. Leheletén alkoholszag érződött, ezért vele szemben alkoholszonda alkalmazására került sor, ami a helyszínen 0,55 mg/l értéket mutatott, ezért előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra a Dräger Alcotest mérési adatai szerint a terhelt leheletéből 0,52 – 0,42 mg/l alkoholkoncentráció volt kimutatható, amely alapján megállapítható, hogy a cselekmény időpontjában a terhelt szervezetében volt azon szeszes ital fogyasztásából származó alkohol mennyiség, ami nála enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot okozott.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség jármű vezetésének tiltott átengedése vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.