Bedő Krisztián: „Nélküle nem tartanék ott, ahol...”

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó halála sokkolta a sportvilágot és ahogy arra korábban mi is kitértünk, szakvezetői pályafutása egy nagykanizsai pólós számára is komoly mérföldkővel bírt.


Maradjon meg így az emlékezetben: 2013-ban Benedek Tibor és Bedő Krisztián öröme a vb-elsőség alkalmával

Benedek Tibort 2013 januárjában nevezték ki a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitányává és mint frissiben kinevezett szakember bizalmat szavazott például a Nagykanizsáról indult centernek, Bedő Krisztiánnak is. A 27 esztendős vízipólós a kanizsai kezdő évek után Kaposváron, majd a BVSC-nél folytatta pályafutását, aztán 2013 nyarának elején az akkori címvédő ZF-Eger gárdájához igazolt. Krisztián bő másfél hónappal később már világbajnoknak vallhatta magát, Benedek Tibor kezei alatt.

- Először is felfoghatatlan, ami történt, egyszerűen nem lehet elhinni – kezdte a válogatott pólós, Bedő Krisztián. - Szorgalma sokunknak példa lehetett, nevezetesen az, hogy kitartó munkával igenis sokra lehet vinni. Tibi a húsz százaléknyi tehetségéhez nyolcvanat tett a szorgalmával. Emberileg csak a legjobbakat mondhatom róla és olyan példa nélküli edző volt, aki a fizikális felkészítés mellett a mentális oldalra is roppant nagy figyelmet fordított. Tényleg csak azt mondhatom, rengeteget köszönhetek neki, ha ő nincs, én sem tartok ott, ahol most...

Krisztián a napokban igazolt egyébként a Vasas SC-hez egy néhány hónapos időszakot felölelő franciaországi légióskodása után.

P.L.