Csőrös, Nyulas, Köpci, Toma...

facebook megosztás

Ha kicsit kutakodunk, immár egyre több sporteseményre bukkanhatunk szűkebb pátriánkban is és nem kellett messze menni azért, hogy a kiskanizsai műfüvesen egy népes focizó csapatot fedezzünk fel.


Szúnyog, vagyis Varga István (balról) megkerülve Csőröst, tehát Dervalics György kapust helyezett az ellenfél kapujába...

Fotó: Polgár László

- Ilyen tájt azért a nagykanizsai városi kispályás labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye amúgy is a végéhez szokott érni, de nyári hónapokra sem áll le jó néhány baráti társaság – mondta el Dervalics György, aki az Istiván nevű szenior foci-formáció egyik csapattagja. - Így teszünk mi is és csütörtökönként Kiskanizsán járunk el focizni. Most a szabadban éppen egy zumbázó csoportot váltottunk. Be kell vallanunk, így a kezdő nyári hetekben azért jóval többen jövünk, legutóbb is voltunk tizenöten, július elejére ez a szám azért némileg változhat... A lényeg, hogy teljesen nem szeretnénk kiesni a ritmusból.

Szúnyog, Nyulas, Köpci, Toma, Csőrös, Anek, Mismás - hallhattuk a teljesség igénye nélkül még sokáig egymás nevének a kurjongatását. Az is igaz, az egy óra tömény műfű a kézilabda méretű játéktéren igencsak lefárasztotta a focistákat, akikről ne feledjük, inkább már a kiskanizsai öregfiúkat lehetne megmintázni, ugyanakkor a gólokkal nem spóroltak, hiszen az Istiván I az Istiván II-vel 7-7-re végzett. A folytatásra már csak jövő csütörtökig kell várniuk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.