Dél-zalai „Love story" karddal és bicskával

facebook megosztás

Karddal és bicskával akarta meggyőzni szerelméről egy börtönből szabadult férfi a vele Homokkomáromban szerelmi viszonyba került hölgyet.

Egy 1977-ben született büntetett, szendrőládi férfi 2019. június 6-i szabadulását követően  Homokkomáromba költözött, ahol összeismerkedett egy nővel és közöttük szerelmi viszony alakult ki.

A nő 2020. elején hazaköltözött a szüleihez Hosszúvölgyre, mert megszakította terhelttel a kapcsolatot. A szakítást a terhelt nem volt hajlandó tudomásul venni és telefonon hívogatni kezdte a nőt, kérve a kapcsolatuk helyreállítását, aki ezt elutasította, majd megszakította vele a telefonos kapcsolattartást is.

A terhelt 2020. február 1.-én 22.00 óra körüli időben ittas állapotban magához vett egy 40 cm pengehosszúságú, házilag készített kardot, valamint egy zsebkést és átment Homokkomáromból Hosszúvölgyre, hogy felkeresse a nőt és rávegye arra, hogy visszamenjen hozzá.

A sértett szüleinek háza az utcafront felől be van kerítve és a kérdéses időben a kapu is zárva volt. A család tagjai a házban voltak, ahonnan hallották a terhelt kiabálását, fenyegetőzését. A terheltet nem engedték be, mert féltek tőle.

A terhelt 22.30 óra körüli időben átmászott a kerítésen és kezében a karddal odafutott a nyitott bejárati ajtóhoz, miközben tovább szitkozódott, fenyegetőzött. A házban tartózkodó személyek megpróbálták az ajtót becsukni, de elkéstek, a terhelt bejutott a lakás előterébe. Ekkor a nő apja ijedtében kiugrott a konyhaablakon, míg a sértett a konyhában keresett menedéket. A család egy nőtagja igyekezett megőrizni a lélekjelenlétét és rászólt a lakásba érkező terheltre, hogy tegye le a kardot és menjen be a szobába vele, beszéljék meg, hogy mit akar tőlük. A terhelt a felszólításra letette a kardot és bement a szobába, ahol a zsebéből a csukott bicskát is elővette és az ágyra dobta. Eközben a sértett megkereste az udvaron az apját, majd telefonon értesítették a rendőrséget és segítséget kértek. A hívás alapján a rendőrség járőrt küldött a helyszínre, akik a terheltet a lakásban elfogták, tőle a kardot és a kést lefoglalták.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a visszaesőnek minősülő terhelttel szemben - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.