Elindultak Kanizsán is a nyári gyerektáborok

facebook megosztás

A szülők különböző lehetőségek közül választhattak elfoglaltságot a fiataloknak. A fő tevékenység azonban mindenhol a mozgás.

Kerékpárral kitekertek a Csónakázó-tóhoz pénteken az úszótáborban résztvevő gyermekek. A Délzalai Vízmű SE edzői idén is meghirdették a már megszokott nyári programot, ám az elmúlt pár nap nem a hagyományos módon alakult. Az uszoda a héten még zárva volt és a víz pedig inkább az égből érkezett. Így - az NTE vívószakosztályának segítségével - a héten a vívócsarnok volt a tábor központja.

– A rendkívüli táborkezdet ellenére azonban népszerű az úszótábor, amely jövő héttől már a megszokott menetrend szerint működik. A szülők nem tudnak a gyermekekkel otthon maradni, edzésre viszont kell járni, így ezzel kettő legyet ütünk egy csapásra, illetve olyan gyermekeket vonzunk be, akik most kerülnek az úszás közelébe és felajánlunk nekik más sportágakat is, teniszt, vívást, kajakozást, kerékpározást. Nem kimondottan az úszásra koncentrálódik, de nyilván minden nap van egy óra úszófoglalkozás is, illetve a szerda mindig Zalakaros, amely nagyon népszerű lett a gyermekek között - említette Polgár Sándor, a Délzalai Vízmű SE vezetőedzője. 

A Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa nyári táborában az óvodás és kisiskolás gyermekek játékos formában ismerkednek a cselgáncs alapjaival. Mivel a judo egy kontaktsport, ezért a szervezők az egészségügyi előírások betartására különösen nagy figyelmet fordítanak.

–  A hosszúra nyúlt kényszerszünet után szerintem mindenki örül annak, hogy újra együtt lehetünk, elkezdhettük az edzéseket, illetve a táborozási lehetőségeket is engedélyezték. A szülőknek is megoldódott egy-egy hétre a problémája és nagyon jó együtt lenni. Reméljük minél többen jönnek, egyre többen kiburkolóznak, hiszen még mindig van olyan, aki nem vállalta, hogy jön. Ezt próbáljuk úgy kiküszöbölni, hogy kinti edzéseket is tartunk, oda sokkal több gyermeket elhoznak - tette hozzá Horváth Edina, a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa edzője.

Keddtől már az Olajbányász-sporttelepen is a táborozóké a főszerep. A fiatalok délelőtt edzenek, délután pedig - amennyiben az időjárás engedi - kirándulnak, strandolnak, valamint más sportágak alapjaival is megismerkednek.

– Az edzéseket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minden egyes napnak meglegyen a témája. Az első nap a labdavezetéssel kezdtünk, a következő nap jöttek az egyedi mozdulatok, most az átadásokat, átvételeket gyakoroljuk velük. S az edzés végén pedig természetesen játszunk - mondta Király László, az FC Nagykanizsa utánpótlásedzője. 

A kanizsai táborok többségében az étkezést is biztosítják a résztvevők számára.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.