Elkezdődik a buszmenetrend visszaállítása Nagykanizsán és környékén

facebook megosztás

Fokozatosan várható a buszmenetrend visszaállítása Nagykanizsán és környékén. A korlátozások feloldása és a védekezés új szakasza ugyanis lehetővé teszi a buszközlekedés újjászervezését.

A helyi autóbuszjáratok menetrendjének változásával és a Budapest-Zalakaros-Nagykanizsa országos járat megszüntetésével kapcsolatban megkerestük a Volánbuszt. A közlekedési társaság válaszát változtatás nélkül közöljük.

„A rugalmas járványügyi menetrendek kialakítása során a szolgáltatást megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium figyelembe veszi az utazóközönség változó igényeit, az ország alapját képező vasúthálózat előnyét és elsőbbségét, ehhez igazodva növekszik az autóbuszos közlekedés „ráhordó” feladata és szerepe. Az ideiglenes járványügyi menetrendek elemeit a technológiai felkészülés időigényének megfelelően vezeti be a Volánbusz. A részletek kidolgozása folyamatban van, a nyár folyamán több ütemben életbe lépő változásokról tájékoztatjuk majd utasainkat. 2020. június 2-tól - a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként - Nagykanizsán a helyi autóbuszjáratok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek."

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.