Fejet hajtottak a hősök előtt

Fejet hajtottak a hősök előtt a Tripammer utcai temetőben. A HONSZ Nagykanizsai Hadigondozottak Klubja és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület idén is közösen emlékezett azon katonákra és civilekre, akik az életüket áldozták Magyarországért. A magyar hősök emlékünnepe május utolsó vasárnapja, amikor országszerte fejet hajtanak az első és második világháború áldozatai előtt. 

Akármilyen helyzet van, esik, nem esik, én úgy vagyok vele, ezt meg kell tartani. Ennyivel tartozunk azoknak az embereknek, akik az életüket elvesztették. S azoknak a családtagoknak, hozzátartozóknak szintén tartozunk ezzel a koszorúzással és megemlékezéssel, akik jelen pillanatban még élnek - mondta el Gerencsér József klub elnök.


A szervezetek vezetői közösen hajtottak fejet.

A kanizsai klub évek óta közösen tartja megemlékezéseit a Honvéd Hagyományőrző Egyesülettel.

Nem akármilyen eseményről van szó. Ritka, hogy úgy jöjjön ki: egy napon ünnepeljük a gyermeknapot, pünkösdöt és a hősök napját is. A hősök napi megemlékezés azért rendhagyó a mai napon, mert nap mint nap hősökkel találkozunk, ezek a hősi személyek akár az életüket is áldozzák értünk. Ezt tették apáink, nagyapáink és még korábban az őseink - fogalmazott Poprádi Zoltán honvéd ezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A rendezvény a koszorúk és a mécsesek elhelyezésével zárult a temetőben, a doni emlékműnél és kopjafánál.