Felújítják a Szent Imre utcai fogászati rendelőt

Átadták a munkaterületet, napokon belül elkezdődik a Szent Imre utcai fogászati rendelő felújítása. Az épület rossz állapota miatt a mintegy 50 millió forintos rekonstrukció már halaszthatatlanná vált. A létesítmény 9 hónap alatt újul meg, a fogászati rendelés ez idő alatt is működni fog.  

Péntek reggel adták át a kivitelező cég képviselőjének a munkaterületet. A szakemberek -  egyebek mellett - nyílászárókat és burkolatot cserélnek, valamint az elektromos hálózat teljes rekonstrukciója is megtörténik. 

– A rendelőintézetet kettő részletre bontva újítjuk fel, mert a rendelés folyamatosan üzemelni fog. Az összes fogászati szakrendelő felújul. Az épületen belül a burkolatok cseréje történik. Az egész gépészeti és villamoshálózat felújításra kerül, s új lámpatesteket helyezünk el. Kívülről kap az épület egy energetikai felújítást, mely homlokzati hőszigetelésből és a nyílászárók cseréjéből áll - mondta el el Zsiborás László, a Premier Ablakvilág Kft. ügyvezető igazgatója.

Több felújítási projekt is elindult az elmúlt hetekben a városban. A fejlesztések júniusban is folytatódnak. 

– Ez egy 250 milliós nagy projekt, azon belül ez a rész az körülbelül 50 milliós, tehát azt gondolom, hogy minden ilyen lehetőséget, ajándékot meg kell becsülni a városnak és hát ez is egy ilyen. Örülök annak is, hogy szinte minden héten a pandémia közben, közel, után történik valami és beindul az élet és remélem, hogy jövő héten is találkozunk egy másik átadás kapcsán, de most örüljünk ennek. Hajrá! Kezdődjön a munkaterület átadásával a fogászati rendelőnk megújulása - mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A jelenlegi projekt a 2014-2020-as költségvetési ciklust érintő támogatás. A beruházás uniós forrásból valósul meg - nyilatkozta stábunknak a szociális, egészségügyi és környezetvédelmi bizottság elnöke. 

– Az egészségügyi alapellátás Nagykanizsán Területfejlesztési Operatív Program keretében három orvosi rendelőre adtunk be nyertes pályázatot. Ezek európai uniós forrásból megvalósuló projektek, a 2014-2020-as költségvetési ciklust érintő támogatások. Ebben valósul meg a Nagyrác utcai háziorvosi rendelő, a Csengeri utcai gyermekorvosi rendelő és a Szent Imre utcai fogászati szakrendelő - folytatta Schauta Marcell, a szociális, egészségügyi és környezetvédelmi bizottság elnöke. 

Schauta Marcell hozzátette, hogy a jövőben mindenképp újra kell tervezni a költségvetést, mégpedig úgy, hogy a következő 7 éves, azaz a 2021-2027 közötti időszakban megnyíló uniós pályázati lehetőségeket maximálisan ki tudjuk használni.

¤¤¤¤¤