Folytatta munkáját Nagykanizsa közgyűlése

facebook megosztás

Folytatta munkáját Nagykanizsa közgyűlése. A városatyák múlt csütörtökön nem értek a megtárgyalandó ügyek végére, így hétfő délután ismét összeültek, hogy tíz napirendi pontról döntsenek.  

Az ülés kezdetekor Balogh László, Nagykanizsa polgármestere kifejtette, hogy a csütörtöki tárgyalás nem volt méltó a közgyűléshez. Véleménye szerint a városatyáknak példaembereknek kell lenni, a múlt heti ülésen tanúsított magatartás azonban nem erről árulkodott.

A képviselők ezután több napirendi pontot vita nélkül elfogadtak, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. 2019. évi Közszolgáltatási Szerződésének teljesítéséről szóló jelentés azonban ismét vitát hozott. Bizzer András alpolgármester szerint a városfejlesztő jelenlegi vezetője két projektből is visszalépett, az ÉVE- frakció a legutóbbi közgyűlésen hozott döntése miatt pedig könnyen lehet, hogy jelentős uniós támogatástól esik el a város.

Czirákiné Pakulár Judit a városfejlesztő ügyvezetője elmondta, az említett projektek civil szervezetek pályázatai voltak, s ők nem erre szerződtek. Hangsúlyozta: a HACSuNK módosítása miatt a fejlesztési pénzek nem vesztek el, hiszen ez a szervezet majd pályáztathat és direkt módon támogathatja a városi cégeket. Az interpellációk, kérdések napirendnél több képviselő is a városban több helyen meglévő vízelvezetési problémákra hívta fel a figyelmet, kérdés hangzott el a Principális csatorna mederkotrásáról, valamint a híd ellopott korlátjáról. A városatyák a tervek szerint július 14-én folytatják a közös munkát.

– A napi ügymenethez szükséges döntéseket hoztunk ma meg, nem igényeltek túl nagy vitát, hiszen ebben nem igazán van a két fél között nézeteltérés. S a következő ülésre átvitt napirendek nagy része is ilyen, hiszen ott beszámolókat fogunk tárgyalni. A vitásabb pontokat igyekeztünk csütörtökön lezárni - mondta Horváth Jácint, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezető-helyettese.

A közgyűlésen történtekről itt olvashat»

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.