Fröccsnapot tartottak Cserfőn

facebook megosztás

Hatodik alkalommal rendezték meg a borkultúrát népszerűsítő programot az Antal Pincénél. A Kanizsai Futóklub tagjai közül többen futva érkeztek a rendezvényre.

Az esős időjárás ellenére sokan vállalkoztak a Nagykanizsa és Cserfő közötti táv megtételére. Harmadik alkalommal megyünk ki a cserfői Fröccsnapra. Az Antal Pincétől kaptuk a meghívást legelső alkalommal, ez már a harmadik, ahogy említettem Körülbelül 20-25 főre számítunk, mert az eső egy kicsit meggyéríti a létszámot. A távolság durván 18 kilométer oda-vissza. A program lényege, hogy három óra körül innen elindulunk, kifutunk Cserfőre, lesznek páran, akik út közben csatlakoznak be – említette Léhárt Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

A futóknak volt lehetőségük egy kicsit megpihenni és töltekezni a borkóstolón, hogy legyen energiájuk visszafutni Kanizsára. Nyolc és fél kilométer volt az idevezető út, amit 48-50 perc alatt tettünk meg kényelmes tempóban. Nagyon tetszik itt, komplett frissítéssel vártak minket a szervezők, kaptunk fröccsöt, zsíros kenyeret hagymával. Igazi falusi hangulat fogadott minket, hegyi hangulat, nagyon jól érezzük magunkat – mondta Peterdi-Farkas Éva.


A megtett kilométerekre is koccintottak a kanizsai futók Cserfőn

A Fröccsnap célja, hogy megismertessék az emberekkel Cserfőt és a helyi borokat. – Fehér, rozé, vörösbor. Fehérből van több fajta, az Irsai Olivértől a Szürkebaráton át, Saugvinon blanc, Chardonnay. Az Olaszrizling elfogyott, de az is szokott lenni. A rozé Cabernet sauvignon-ból készül, vörösborból Cabernet sauvignon van egyelőre. Az oportó zweigelt még érik – tette hozzá Nagy Lajos borász, a rendezvény fő szervezője.

Nagy Lajos azt is elmondta, hogy törekedni fognak arra, hogy minél több termelő tudja megmutatni a jövőben a borait a népszerű rendezvényen.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.