Hangulatos tavakkal színesíthetjük kertünket

Sokan próbálják kertjüket egy kis víz megjelenítésével hangulatossá tenni. Kisebb nagyobb kerti tavakat alakítanak ki a tulajdonosok. A nagykanizsai Sóstai házaspárnál járt a Kanizsa Televízió Híradója, és belestek a kertjükbe.  

Bátran lehet még növényeket telepíteni a kerti tavakba és környékükre. A kiskertek ékességének számító tavak környéke általában kövekkel van körülvéve, így gyakorlatilag sziklakerti növényekkel lehet körbeültetni a tavat. A Sóstai házaspár telkén jól látni, a növényzet fele a természetnek köszönhető, ugyanis a madarak telepítették be a sziklakertet, ők rakták le a pár méterrel arrébb található fűszernövények, az erdei szamóca magvait, de még egy kis méretű fenyő is növekszik a vízparton. A telepítendő növények viszont odafigyelést igényelnek.

– Először is vízi növényekről van szó. Vízi liliomok, amihez hozzá lehet jutni. Bele lehet tenni edénybe, amibe először iszapot teszünk, majd a növényt. Igaz, először nem áll meg a lábán, de a vízben szépen erőre kap, és szaporodni fog. ezen kívül a tónak a környékére lehet ültetni különböző zöld növényeket, a puspáng féléket, terülő örökzöldeket, és mivel sziklával van körülvéve, sziklakerti növényekkel lehet díszíteni - mondta Sóstai József.