Három autót tört össze a csontrészeg sofőr

facebook megosztás

Egy becsvölgyei súlyosan részeg férfi két Mercedest, egy Fordot és az általa vezetett autót törte össze. Nem véletlenül, az alkoholszonda a cselekmény elkövetésekor 3,11 – 3,33 ezreléket jelzett.

Egy 1983-ban született becsvölgyei férfi 2019. október 16.-án 19 óra 00 perckor ittas állapotban vezette személygépkocsiját a 76-os számú főúton Zalaegerszeg felől Keszthely irányába.

Amikor a terhelt a főút 49+800 km-szelvényébe ért, ittasságából eredő figyelmetlensége miatt nem észlelte az előtte, vele azonos irányban közlekedő, forgalmi ok miatt álló Mercedes SLK-230 típusú személygépkocsit, és az álló személygépkocsi hátsó részének ütközött járműve elejével.

Az ütközés ereje hatására a Mercedes SLK-230 típusú személygépkocsi az elejével nekicsapódott az előtte szintén forgalmi ok miatt álló Mercedes C200 típusú személygépkocsi hátsó részének.

Ez utóbbi gépkocsi az ütközés ereje következtében elejével szintén nekiütközött az előtte szintén forgalmi ok miatt álló Ford Fiesta típusú személygépkocsi hátsó részének.

Az ütközés következtében a terhelt, és további két személy is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A terhelt által kilélegzett levegőben a cselekmény elkövetésekor 3,11 – 3,33 ezrelék (súlyos fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség     járművezetés ittas állapotban  vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.