Horgászversenyt tartottak a Csótón

facebook megosztás

Horgászversenyt tartottak a Csótón. A veszélyhelyzet miatt több egyesületi és szakági megmérettetés is elmaradt Nagykanizsán, de a hétvége első napján újra elfoglalhatták a szektorokat a pecások.  

Már áprilisban lettek volna horgászversenyek, ám a járvány és a veszélyhelyzet mindent felülírt. Szombaton azonban megnyithatták a szezont a Zrínyi Horgászegyesület tagjai, akik feeder szakágban hirdették meg a nyílt nevezésű programot, amelyre 34 versenyző jelentkezett.  

A tóra jellemző a nagyon jó keszeg állomány, így a versenyzők jelentős része a keszeget célozta meg, ebből próbált megfelelő mennyiséget fogni, hiszen súly alapján értékelik a versenyt. A mezőny másik része viszont a pontyokkal próbálkozott. Ezek jóval nagyobb testű halak, s így igyekeztek versenyben maradni.

–  A résztvevők csak feeder botokkal horgászhattak. A szereléket illetően nem volt semmilyen előírás, hiszen a szervezők szerint ettől izgalmas a megmérettetés, mivel így nagyobb hangsúly kerülhet a taktikára - mondta el Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

A horgásztársadalom már nagyon várta a versenyeket. 

– Több hónapja meg kellet volna kezdődnie, és főleg a tavaszi szezon maradt ki, ugye az a „legfogósabb” horgászati szempontból. De örülünk, hogy elkezdődött, és újra belevágunk -  tette hozzá Somogyi Balázs, a Nagykanizsai Szúnyog Horgász Egyesület tagja.

A szezonkezdő megmérettetést Horváth Attila nyerte 6920 grammal, a dobogón őt követte Turi Attila 5170 grammal, a bronzérmet pedig a nagykanizsai Szúnyog Horgász Egyesület versenyzője, Somogyi Balázs kapta, a kifogott 4460 grammos mennyiséggel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.