Ideiglenes járványügyi vasúti menetrend

facebook megosztás

Több, a kanizsaiakat is érintő vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lépett életbe. Szombathely és Nagykanizsa között három vonatpár esetében is másik szerelvénybe kell átszállni Zalaszentivánon. Gyékényes és Barcs között június 6-tól naponta két vonatpár közlekedik, a többi járat helyett pótlóbuszok járnak az érintett szakaszokon.

Az átszervezéssel kapcsolatban megkerestük a Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatóságát. A közlekedési társaság válaszát változtatás nélkül közöljük.

– A közösségi közlekedési hálózaton a járványhelyzet jelentősen visszavetette az utasforgalmat, ezért 2020. június 6-tól több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A változások a vonaton utazók nagyjából 4 százalékát érintik. A vasúttársaság, a megrendelő minisztériummal közösen, folyamatosan figyelemmel fogja kísérni a járatok utasforgalmát. Szükség esetén felülvizsgálja majd a pandémiás készültségben alkalmazott ideiglenes járványügyi menetrendeket, rugalmasan alakítva a biztosított kapacitásokat. Az előírt védőtávolság a buszokon is betartható, hiszen a viszonylatokon közlekedő vonatok átlagos utasforgalma nem éri el a 10 főt, 11 vonal esetében pedig legfeljebb 2 fő. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.