Idén is táborral várták az ifjú művészpalántákat Kendlimajorban

A Művészeti Szabadiskola 2007 óta szervez gyermekeknek artisztikai elfoglaltságot. A táborozók megjelenésével alkotásokkal teli hét zajlik Kisrécsén.

Az idei nyáron két héten keresztül lehetnek a gyermekek az inspiráló környezetben. Összesen 64 fiatal vesz részt a művészeti táborban. Vannak kifejezetten ezen pályára készülő ifjú titánok és persze számos olyan kicsi is megjelent a táborban, aki gyermeki érzéseit veti papírra.

– Sokat járok ide kiskorom óta és az a legjobb foglalkozás, hogy itt lehetek a barátaimmal - mondta el Pesti Izabella.

A legtöbben visszatérő résztvevői a tábornak, ahol az önkifejezés nagy hangsúlyt kap.

– Vannak ugye témák, de nem olyan szigorúak, hogy csak ezt lehet csinálni, hanem például színekről, alkotunk a nyárról - tette hozzá Bödör Ciprián.

Ludvig Dániellel faragnak, plasztikáznak, Ludvig Zoltánnal pedig festenek a gyermekek.

– Minden gyermek szeret rajzolni. Amikor ezt az egészet létrehoztuk és láttuk, hogy alakul ez az inspiratív környezet, ahol a gyermekek kortárs művészettel találkozhatnak a falakon, akkor úgy döntöttünk, hogy miért is ne engedjük be őket, jöjjenek ide és ők is alkossanak. Azt figyeltük meg, hogy évek alatt a gyermekek egyre inkább érdeklődnek, nézegetik a képeket, beszélgetnek róla észrevesznek rajta dolgokat, keresnek rajta motívumokat és használják is azokat- árulta el Ludvig Klára, a Kendlimajor Művészeti Szabadiskola vezetője.

A gyermekek általában kész ötletekkel érkeznek a táborba, de a művészek irányvonalakat is megadnak számukra. Az elmúlt napokban a kék, a sárga és a piros színek és azok árnyalatai kerültek előtérbe, melyek megjelenítését a gyermekek kreativitására bízták.