Ismét napirenden volt a HaCSuNK a közgyűlésen

facebook megosztás

Ismét napirenden volt a HACSuNK a közgyűlésen. A városfejlesztő kft. közszolgáltatási szerződésének teljesítéséről szóló előterjesztésnél két, a civil akciócsoporthoz köthető projekt kapcsán, illetve a cég előző vezetése alatt megkötött szerződések körül alakult ki verbális csörte a városatyák között. 

A közgyűlésen Bizzer András elmondta, hogy a „Kerékpársporttal az egészségért”, valamint a „Kulturális infrastruktúra fejlesztése Nagykanizsán” elnevezésű projektek nem a városfejlesztőn keresztül valósulnak meg, mert - számukra ismeretlen okokból - a cég visszalépett a munkától. Valamint arra is utalt az alpolgármester, hogy az ÉVE-frakció a múlt heti közgyűlésen ismét bizonyította, hogy nem fontos nekik az ifjúsági centrum megvalósulása és politikai okokból inkább lemondanak az uniós támogatásról.

– Én úgy tudom, hogy a városfejlesztési kft. azt várja, hogy a jövő héten már meg fog érkezni a támogatási szerződés ebben az ügyben, hogy nyertünk volna 132 millió forintot egy fontos cél megvalósítására. Ezt a támogatási szerződést a polgármester úr az önök döntésének köszönhetően nem írhatja alá, hanem gyakorlatilag össze kell tépni ezt a szerződést - mondta el Bizzer András alpolgármester.

Horváth Jácint hangsúlyozta: az Éljen VárosuNk! Egyesület jó döntést hozott azzal, hogy a jelenlegi feltételekkel nem vesz részt a Piért raktár ifjúsági centrummá történő átalakításának támogatásában. A frakcióvezető-helyettes viszontválaszában felsorolta azon megbízási szerződéseket is, melyeknek jelentős része ugyanahhoz a csömöri alapítványhoz köthető. (Az eredeti tervek szerint 28 millió forint támogatás kap a csömöri kerékpár alapítvány a HACSuNK-tól, és a korábbi Városfejlesztő Kft. vezetése három évre szóló, évi 10 millió Ft-os támogatási szerződést írt velük alá.)

– Számolják össze, hogy hány millió forintot költöttünk el. (Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. révén – a szerk.) 60-70 millió forintot csak tanácsadási szolgáltatásokra, aminek nagy része egy gazdasági kör felé, egy cégcsoport felé ment -  hangsúlyozta Horváth Jácint, az Éljen VárosNk! Egyesület frakcióvezető-helyettese.

Czirákiné Pakulár Judit, a városfejlesztő ügyvezetője rávilágított, hogy azért adták vissza az említett projekteket, mert nem a városhoz tartoznak, hanem két civil szervezethez.  

– Ennyi erővel bármelyik civil szervezetnek a projektjeit bonyolíthatnánk, de mi nem erre szerződtünk, mi Nagykanizsa projektjeit készítenénk elő és ezeket szeretnénk a legmagasabb fokon lebonyolítani. Ehhez hozzátenném, hogy véleményem szerint ez nem elveszett pénz lesz Nagykanizsa és a lakosai számára, hiszen ezek a projektek megvalósulhatnak, mégpedig direkt módon - fejtette ki Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A 2019. évi közszolgáltatási szerződés teljesítéséről szóló előterjesztést 12 igennel, 0 nemmel és 2 tartózkodással fogadták el a képviselők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.