Kezd visszatérni a zenei élet

Kezd visszatérni a zenei élet is Nagykanizsán. Az elmúlt pár hónapban az együtteseknek nem volt lehetőségük próbálni a vírus miatt, a zenészek azonban bíznak abban, hogy az év többi részében minden a pandémia előtti módon fog történni.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló kormányrendelet szerint augusztus 15-ig zárt és nem zárt térben is engedélyezhetőek a zenés, táncos rendezvények. A közel 3 hónapos kihagyás az együtteseknek is sok szempontból nehézséget okozott. Most újult erővel vágnak neki a próbáknak.

– Ezen a hétvégén tartunk egy három napos tábort, ahol megpróbáljuk összerázni az elmúlt három hónap hiányosságait és ennek a végén lesz egy koncert az Erzsébet téri Zenepavilonban, ahol néhány számot fogunk játszani. Utána felkészülünk az őszre és a karácsonyi koncertünkre - nyilatkozta Vámos Béla, a Kanizsa Big Band alapítója és zenekarvezetője.

Többen is várták már azt, hogy a zenekarok újra muzsikálhassanak.

– Nagyon örülök, hogy lehet koncerteket rendezni. Én úgy gondolom, hogy oda kell figyelni egymásra és az egészségünkre, de a zene nagyon fontos mindenkinek, aki hallgatja, aki csinálja, aki vendéglátós és aki kikapcsolódna - mondta el Takács Dániel.

A Kanizsa Big Bandnak már vannak tervei a jövőre nézve. Októberben Zalakaroson fognak fellépni a Jazz fesztiválon, illetve saját koncertekre is készülnek az őszi és téli időszakra.