Kihirdették a Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Tankerületi Diákönkormányzati Tanács alkotói pályázatainak győzteseit

facebook megosztás

A „Négy fal között” című alkotói versengés a koronavírus-járvány miatt kialakult változások megélését mutatta be. Erre a felhívásra a tanulók verseket, esszéket, tetszőleges technikával készült képzőművészeti alkotásokat nyújthattak be. A több mint 200 beérkezett pályamunkát iskolapszichológusok és a Tankerületi Diákönkormányzati Tanács elnöke bírálta el.

– Ezt a pályázatot azért találtuk ki, mert a vírus, mint ahogy mindenhol az élet minden területén a mi életünkbe is beleszólt és nem tudtunk már olyan közvetlen kontaktusban lenni a gyerekekkel, mint ahogy a hétköznapi munkáink során. S szerettük volna elérni őket ilyen módon is. Lehetőséget adva arra, hogy kifejezzék azokat az érzéseiket, félelmeiket, örömeiket, szorongásaikat, nehézségeiket, amit ez a krízishelyzet létrehozott - fogalmazott Sipos Edit, a Nagykanizsai Tankerületi Központ iskolapszichológus munkaközösség elnöke.

Az „Anno és most” címen indult felhívásra 4-5 fős csapatok jelentkezhettek, végül 9 munka érkezett a zsűrihez. Ezen pályázat célja az iskolák történetének bemutatása volt képeskönyv vagy elektronikus prezentációk formájában.

– A pályázat során a gyermekeknek, a tanulónak az intézményük múltját és jelenét kellett összehangolni, egy hidat kellett építeni a múlt és a jelen között. Ennek érdekében a tanulók kutatómunkát végeztek. Idősebb emberekkel, régi pedagógusokkal beszélgettek, kutakodtak könyvtárban, jártak utána minden régi dolognak és ezzel kontrasztban bemutatták az új fejlesztéseket - említette Czémánné Balog Tímea, a Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Tankerületi Diákönkormányzati Tanács koordinátora.

A nyerteseket különböző kirándulásokkal, utazásokkal díjazták a szervezők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.